Äntligen charter till Tobago

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Som första skandinaviska charterarrangör lanserar nu Apollo charterresor till exotiska Tobago. Biljetterna släpps på torsdagen den 14:e februari, så passa på att fira alla hjärtans dag med att boka en resa till paradiset.

Tobago, precis som resten av Karibien, erbjuder paradislika stränder i toppklass, en avkopplande atmosfär och storslagna naturupplevelser. Ön är ganska liten men erbjuder trots det upplevelser utöver det vanliga. Oavsett om du är ute efter sol och bad, vandringar eller glada toner av skön musik kommer du att älska Tobago.

En tredjedel av öns yta består av naturreservat och hit kommer fågelskådare från alla världens hörn för att beundra alla vackra fåglar, främst den lilla söta kolibrin som finns i överflöd. För soldyrkaren finns det alltid gott om plats på stränderna, men vill du vara helt för dig själv finns det gott om mindre badvikar att välja mellan – perfekt för kärleksparet eller föräldrarna som önskar egentid.

Det är omöjligt att bli stressad på Tobago. Här tar man dagen som den kommer. Liming är ett viktigt begrepp att känna till inför en resa till Tobago. Det handlar om att koppla av och umgås, gärna med den lokala ölen Carib eller en rum punsch i handen.

Välståndet i landet är högt, man lever på rika olje- och gasfyndigheter. Det gör att turismen är viktig men inte livsavgörande för landet. Det bidrar till den sköna stämningen som du som besökare slås av. Tobago är inte lika tillrättalagt som Apollos övriga Karibien. Här finns inga stora lyxhotell som i till exempel Dominikanska republiken och Mexiko. En gång om året förvandlas Tobagos lugna lunk till en färggrann folkfest. I februari är det dags för karnevalen. Under flera dagar råder partystämning på gatorna med musik, dans och mäktiga dräkter. Och varje söndag, året om, är byn Buccoo värd för öns stora strandfest med det busiga namnet Sunday School. En kväll för livsnjutare att samlas och släppa loss till somriga toner av oljefatsband, dancehall och soca.

Resorna går från Stockholm varje vecka med start den 3/12 2013 till och med den 25/3 2014. Bokningsbart från den 14/2 2013.

Läs mer om Apollos Tobago och boka här.


Charter till Trinidad & Tobago

Om Tobago Trinidad och Tobago

Tobago är en stillsam paradisö med långa, vita sandstränder, turkost vatten, korallrev och regnskog. Här råder ett skönt lugn och härliga toner av reggae hörs överallt. Resmålet passar de flesta och bäst väder får du som reser i januari - maj.
30°
Klimat i september
29°
Badtemp i september
1 / 4
Thinkstock
Närapå folktom strand vid Buccoo
2 / 4
4 / 4
Thinkstock