Anne-Li skrev Månadens guide

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Anne-Li skrev en guide till den charmiga spanska kuststaden Sant Pol de Mar. För den belönas hon nu med ett resebidrag och vi har fått en pratstund med den glada resenären.

Anne-Li Lindskog gör det som många svenskar drömmer om – hon lever sitt liv i en solig, varm ort vid Medelhavet. Nyligen skickade hon in sin guide till spanska Sant Pol de Mar, som nu utses till “Månadens guide” och Anne-Li belönas med ett resebidrag på 10 000 kronor.

Juryns motivering lyder:


“Anne-Li har skrivit en inspirerande guide som verkligen får läsaren att bli vilja åka till Sant Pol de Mar. Resmålet är nytt för många, det finns inga guider om det på Reseguiden.se sedan tidigare, samtidigt som det är väldigt relevant då Barcelona är ett av de populäraste weekendresmålen. Guiden har en bra struktur, ett okonstlat språk och lockande bild.”

Hej Anne-Li, hur känns det att bli belönad med ett resebidrag?

– Jag blev överraskad och det är en stor ära! Det känns underbart! Det finns så många som skriver bra och inspirerande. Att resa är ju ett brinnande intresse för många, inte minst svenskar.

Du bor i Barcelona. Hur kom det sig att du flyttade dit?

– Jag har alltid drömt om att flytta söderut till sol och värme. Jag har lekt med tanken på länder som Italien och Portugal, men hade inte riktigt hittat “platsen i mitt hjärta”. Genom mitt jobb för ungefär 15 år sedan gjorde jag min första resa till Barcelona och blev helt förälskad i staden! Känslan var direkt och glasklar – här ska jag bo! Det tog ytterligare 10 år innan jag gjorde slag i saken, men under den tiden var jag i Barcelona flera gånger varje år. Allt handlar om tajming och då var det rätt för mig att bryta upp och bana ny väg i livet.

Vet du redan nu vad du vill använda resebidraget till?

– Den första tanke som poppar upp är New York, som faktiskt är en stad som jag känt liknande dragningskraft till som Barcelona. Så New York, eller kanske Bali. Det beror på vilken typ av resa jag vil göra och hur länge jag kan vara borta. Men det finns många härliga platser jag kan tänka mig.

Vilken är din absoluta drömresa?

Min drömresa går till Nya Zeeland, Bali eller Latinamerika, men de är alla långresor som kräver lite längre tid, så det får bli längre fram. För resebidraget blir det nog något snart, oplanerat och överraskande.

Läs Anne-Lis guide till Sant Pol de Mar här.

Grattis även till Marina alias “Maiko” som får Reseguidens bonusbidrag

Marina fick folkets röst på Facebook med sin guide “Ett äkta Rhodos” och får 2000 kronor att resa för.

Psst! Du kan också skriva en guide

Vill du skriva en egen guide med chans att bli publicerad på Reseguiden.se och läst av 1,6 miljoner unika besökare i månaden? Nästa guide-tema “Weekend i Europa” drar igång redan den 2 april.

Om Barcelona Spanien

Omtyckta Barcelona ligger på Spaniens östkust och erbjuder både stad och strand. Stranden Barceloneta är den största och ligger mitt i staden. I Barcelona lockar shopping, fotboll på Camp Nou, sevärdheter som Sagrada Familia och Parc Güell samt alla mysiga tapasrestauranger.
Matupplevelser
Konst
Kultur
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand
25°
Klimat i september
21°
Badtemp i september
på väg mot himmelen
3 / 49
Champagnerian på Carrer Reina Christina
6 / 49
Sagrada Familia, Barcelona
9 / 49
Barcelonas gotiska kvarter
14 / 49
Linn älskar palmer
17 / 49
Skorstenar på La Pedrera
18 / 49
Zlatan välkomnas till Barcelona
20 / 49
Skorstenar på La Pedrera.
23 / 49
Parc Güell - Gaudí
25 / 49
Les Rambles
26 / 49
La Sagrada Familia, Barcelona 1977
27 / 49
Casa Batlló
29 / 49
tak spiran Gaudí parken
32 / 49
Utsikt över hamnområdet
34 / 49
Monument a Columbus
36 / 49
En av Gaudis skapelse...
42 / 49
Utsikt från La Sagrada Familia
43 / 49
Triumfbågen
46 / 49
Beach Bogatell
49 / 49