Älskling, var ska vi äta middag ikväll?

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Pressfoto: Conrad Maldives Rangali Islands
Foto: annelie, medlem sedan 2005
Pressfoto: Svartkrogen
Bild: Dreamstime
Har du tröttnat på vanliga restauranger? Känns det som att du sett allting förr? Här kommer fyra restauranger som definitivt är något utöver det vanliga.

Ät middag under havets yta


Ithaa Underwater restaurant
Maldiverna, Rangali Island

På restaurangpärlan Ithaa i Hilton-kronan kan du äta en lyxig middag fem meter under havet med fiskarna simmandes runt huvudet på dig.
Med plats för 12 middagsgäster är den exklusiva restaurangen både en kulinarisk och marin uppelvelse utöver det vanliga, som att äta middag i ett akvarium, men torrskodd. Smutta på en god drink och njut av den annorlunda atmosfären. Klä dig formellt och se till att boka bord i tid.

Blind-date på riktigt


Svartkrogen på Almåsa Konferens
Stockholm, Sverige

Begreppet svartkrog har fått en helt ny betydelse i och med Almåsa konferens utanför Stockholm. Nu kan du nämligen gå på en riktig “blind-date” och äta i totalt mörker. Personalen är antingen blinda eller synskadade och tanken är att kasta runt rollerna. Gästerna får helt enkelt prova vara blind för en kväll och det tar den kulinariska upplevelsen till en helt ny nivå där doft och smak spelar en stor roll.

Häng på den gröna trenden


Birdbath, Neighbourhood Green Bakery
New York, USA

Kaféet följer upp den gröna trenden och allting är självklart bakat med organiska ingredienser, men det slutar inte där. Väggarna är gjorda av vete, kassadisken av 100% returpapper och muggarna är gjorda av majs. Väggarna är målade med giftfri färg och lokalen lyses upp av lågenergilampor. De transporter som görs inom staden går med rikshaw och du får faktiskt 25% rabatt om du anländer på cykel eller skateboard. Personalens kläder är vintage eller tillverkade av linne och hampa.

Dinera och betala efter smak


Annalakshmi
Perth, Australien

Annalakshmi är en ideell indisk restaurang där du kan äta så mycket du önskar och betala så mycket du vill. Restaurangen finns i Australien, Indien, Singapore och Malaysia och den vegetariska buffén är lagad med tanke att vårda både kropp och själ. De visar indiskt hantverk och har ofta musik- och dansuppträdanden med studenter från Temple of Fine Arts school of dance and music. Personalen är volontärer och en viktig grundtanke är att alla ska ha chansen att njuta av god mat och underhållning, oavsett ekonomiska förutsättningar.


Läs mer:
Svartkrogen
Green Bakery
Ithaa Underwater Restaurant
AnnalakshmiPrisexempel på flyg

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=8815f9769c8145afa81cb682c0da74ac&site=reseguiden&javascript=1“”]