Allt om vårt hotellsök

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Thinkstock
Det kan ibland vara svårt att hitta ett hotell när man ska ut och resa. Inte för att det inte finns några att välja mellan, problemet är ofta att valmöjligheterna blir för många. Här guidar vi dig genom vårt hotellsök så att du kan finna det bästa hotellet för dig.

På Reseguiden.se kan du söka efter hotell och sammanställa priser från många olika hotellsajter på en och samma plats. På så sätt får du en bra översikt över vilka valmöjligheter du har oavsett om du har siktat in dig på en storstadssemester i New York eller vill ha ett billigt strandhotell i Vietnam. Här guidar vi dig genom vårt hotellsök.

1. Gå in på vårt hotellsök

För att komma in till själva hotellsöket väljer du fliken “Hotell” längst upp på sidan. Då kommer du till startsidan för hotell, och det är här söket efter det bästa hotellet för dig börjar. Här visar vi också listor med billiga hotell på de mest sökta resmålen just nu, och ser du något som verkar intressant är det bara att klicka på priset för att se hotellet.

2. Börja att söka

För att kunna söka efter hotell måste du först fylla i lite information, och det vi behöver veta är resmål, period när du vill bo på hotellet och antal personer fördelat på vuxna och barn. När det är klart klickar du på “Sök”, och du skickas då vidare till resultatsidan.

3. Välkommen in i själva söket

Nu har du fått upp en lista med lediga hotell, och de är sorterade efter pris och omdömme de har fått på Tripadvisor. Uppe till höger i resultatlistan kan du ändra sorteringen till att visa hotellen efter lägsta pris, mest populärt, avstånd från centrum/flygplats, alfabetet eller antal stjärnor. Du kan också välja att se hotellen på en karta istället för en lista. Detta är en bra möjlighet om du känner till platsen och vet i vilket område du vill bo. Till vänster om resultatlistan kan du filtrera söket ytterligare om du önskar det och här är möjligheterna många; antal stjärnor, popularitet på Tripadvisor, faciliteter och inkvarteringsform för att nämna några. Vill du till exempel bara bo på hotell som är rökfria kan du välja att bara visa dessa hotell.

4. Du har hittat ett hotell

När du ser ett hotell du tycker har ett bra pris men vill veta mer om kan du redan från sökresultatet se fler bilder, och vill du läsa mer om hotellet klickar du på hotellnamnet. Då kan du läsa en mer detaljerad hotellbeskrivning, se ännu fler bilder och läsa vad som skrivs om hotellet på Tripadvisor. Fortfarande nöjd med det du ser och vill boka? Då klickar du på priset, detta kan också göras direkt från sökresultatet, och du skickas då vidare till den hotellsajten som erbjuder hotellet till det aktuella priset. Här gör du din beställning, och det är också den hotellsajten du ska vända dig till om du har frågor gällande hotellet eller bokningen.

Lycka till med din hotellbokning!!


Våra bästa hotellerbjudanden