Allt om vårt chartersök

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

När du planerar och ska beställa en charterresa är det bra att kunna alla de bästa knepen för att finna den bästa resan just för dig – oavsett om det betyder att den ska vara billig eller om du har andra kriterier som avgör. Här är en guide till vårt chartersök.

På Reseguiden.se kan du söka och jämföra charterresor från alla de stora, och många små, charterarrangörer. På det här sättet får du en bra översikt över vilka resmöjligheter som finns innan du bestämmer dig för att boka. Men hur fungerar vårt chartersök?

1. Gå in på vårt chartersök

För att komma in till själva chartersöket väljer du fliken Charter längst upp på sidan. Då kommer du till startsidan för charter, och det är här söket efter den bästa charterresan börjar. Är du inte helt säker på vad du är ute efter visar vi också listor med de billigaste all inclusive-resorna och en lista med de mest populära sökningarna just nu. I de här listorna visar vi resmål och pris, och om det är något som fångar ditt intresse är det bara att klicka på det alternativet.

2. Börja söka

För att du ska kunna skräddarsy söket efter dina önskemål har du flera valmöjligheter innan du trycker på “Sök”. Du kan välja avresestad, avresedatum – här kan du välja att se alla priserna för en hel månad eller så kan du välja en specifik vecka, land du vill resa till och resmål. Ju mer du kan specificera ju färre alternativ får du upp. Är du väldigt flexibel så väljer du kanske att bara specificera avresestad och månad. När du gjort dina val är det bara att trycka på “Sök lägsta pris”. Det finns också fler möjligheter till att specificera söket – klicka då på “Fler sökalternativ” och du kan då välja vilken arrangör du vill resa med, bara visa all inclusive-resor och maxpris per vuxen.

3. Välkommen in i själva söket

Nu har du kommit in i själva sökresultatet som är inställt på att visa lägsta pris först – efter de kriterier du valde i förra steget. Du kan också välja att visa resultatet efter datum (tidigast först) eller reslängd (kortast först). I sökresultatet visar vi lite information om hotellet, antal stjärnor och pris. Vill du veta mer klickar du på priset eller den oranga “Gå till…”-knappen, du skickas då vidare till den charterarrangören som erbjuder just den resan. Du lämnar alltså Reseguiden.se, och kan nu beställa resan direkt hos charterarrangören om du är nöjd med vad du ser. All information efter detta får du av charterarrangören, och det är också dem du ska kontakta om det är något du undrar över. Något som är viktigt att veta är att priserna som visas i vårt chartersök är per person när två vuxna reser tillsammans. För mer detaljerade priser klickar du på priset och när du då kommer in på charterarrangörens sida kan du specificera mer om hur många som ska med på resan, och ålder på eventuella barn.

4. Blev det för svårt att välja eller fick du för många resultat?

När du kommit in i chartersöket är det inte ovanligt att du får flera hundra alternativ att välja mellan, speciellt om du inte har specificerat så mycket från början. Till vänster om sökresultatet får du återigen möjlighet att specificera ditt sök ännu mer. Här kan du filtrera söket efter alla de kriterierna som du hade tillgängliga i del 2, men även några fler. Välj ut faciliteter som är viktiga för dig, som till exempel pool, bar, restaurang eller aircondition för att nämna några. Du kan också söka på ett specifikt hotellnamn. Vill du se alla alternativ, eller bara ett av hotellen, på en karta kan du välja “Visa på karta” som står ovanför priset, eller “Karta” som står längst upp i söket. Lite extra kul är det att välja satellitkarta så att du kan se hur den närmsta stranden ser ut, och hur stor poolen på hotellet är.

Lycka till med att finna den bästa charterresan i vårt chartersök.

Du vet väl att om det är något du undrar kan du ställa frågor till andra reseintresserade i vårt forum?


Billigaste just nu

Klicka på ett resmål i listan för att se alla resor till landet: