Alla resor till Turkiet

Roy
Medlem sedan 2004, besökt 68 länder

Bild: Thinkstock
Bild: Reseguiden.se/Google Maps
Bild: Thinkstock
Bild: Reseguiden.se/Google Maps
Bild: Fritidsresor
Foto: Ving
Bild: Apollo
Bild: Fritidsresor
Turkiet ligger just nu i topp på sökningarna på Reseguiden.se tillsammans med alltid så populära Grekland. Varför har Turkiet blivit en sådan favorit? Vi ger dig svar och visar dig en översikt över sommarens kvarvarande resor.

Turkiet, vårt nya semesterparadis vid Medelhavet, har lockat turister sedan antiken. Nu har även svenskarna på allvar tagit landet till sitt hjärta. Orsakerna är säkert många, men det fina badvattnet, prisnivån i landet, solsäkerheten och den långa säsongen är starka kort vid val av resmål. Man har medvetet satsat på kvalitet med hög nivå på de resorts och hotell som byggts och begreppet “all inclusive-lyx” och Turkiet har numer en mycket stark koppling.

Antalya-bukten

De vanligaste resmålen hittar du i den vida bukten kring staden Antalya. Här ligger bland andra Alanya, Side, Belek och Kemer som är stora resmål för både familjer och resenärer utan barn. Kanske hittar småbarnsfamiljerna bästa miljöerna i främst Side, Belek och Kemer medan de som söker ett större utbud av nöjen och shopping främst söker sig till Alanya och Antalya. Längst västerut hittar du en lite pärla, Kaş, utmärkt för dig som gillar stillsam semester och för dig som gillar dykning. Den charmiga lilla orten är nämligen ett av Turkiets centra för dykning.

Här är resorna, klicka på länken för att se alla charterresor till resmålen.

Bodrum-halvön

Staden Bodrum och halvön den är belägen vid är en starkt växande destination, främst för resenärer utan barn eller med tonårsbarn. Bodrum har ryktet att vara betydligt mer exklusiv som resmål och prisnivån är därmed högre än på de andra resmålen. Vill man inte bo i själva Bodrum, så kan man med fördel bo i en av orterna i närheten. Torba, Turgutreis eller de alldeles närbelägna Bitez och Gümbet är bra val om man föredrar strandmiljö.

Här är resorna, klicka på länken för att se alla charterresor till resmålen.

Marmaris- och Dalamankusten

Området ligger nära den grekiska övärlden och kallas i broschyrerna “Den turkosa kusten”, kanske efter det vackra badvattnet i Öludeniz. Den största turistorten är Marmaris, som erbjuder både strand, bra shopping och bra nöjesliv, liksom Hisarönu. I Fethiye hittar du en autentisk turkisk miljö och i orter som Sarigerme och lilla mysiga, familjevänliga Icmeler dominerar badlivet på de långa stränderna.

Här är resorna, klicka på länken för att se alla charterresor till resmålen.

Izmir-kusten

Längst norr ut på den turkiska västkusten hittar du den historiska storstaden Izmir. Kusten är mycket vacker och de största resmålen är Kusadasi och Çesme. Bägge är trevliga småstäder med fina stränder och ett stort utbud av det mesta.

Här är resorna, klicka på länken för att se alla charterresor till resmålen.

Istanbul

En mycket intressant stad med allt vad du kan önska dig för en höstvecka eller en långweekend. Nöjeslivet är hett, shoppingen prisvärd och sevärdheterna kan fylla en lång semester. Det är verkligen så att klyschorna, “där öst möter väst” eller “möte mellan Orienten och Europa”, stämmer med verkligheten. Hit reser man främst med reguljärflygspaket, exempel på paketresearrangörer är Sembo och Airtours. Du kan naturligtvis även välja att paketera flyg med lämpligt hotell på egen hand, liksom till alla andra destinationer i Turkiet:
- Jämför flygpriser
- Jämför hotellpriser

All Inclusive

Turkiet har genom sin satsning på lyxiga anläggningar kapat åt sig en topplacering inom all inclusive-konceptet. Ett bekvämt och kostnadssäkrat sätt att semestra som tilltalar allt fler, speciellt familjer. I vårt chartersök kan du filtrera fram alla hotell med all inclusive, kolla bara noggrant vad som är inkluderat i priset. Det kan skilja en hel del vad på som ingår mellan de olika hotellen/researrangörerna. Ett gott råd är att hålla sig till 4- och 5-stjärniga hotell om du inte redan vet att maten är tillräckligt varierad och bra på det hotell du vill boka. Hotellen presenteras i betygsordning, högst gästbetyg överst i listan.
Välj själv avreseort, resmål och resperiod:
- All Inclusive Turkiet

Sista minuten Turkiet

Här hittar du en översikt över de just nu lägsta pris för alla aktuella sista minuten-resor till Turkiet. Förvalt är resor som inkluderar specificerat hotell, pris gäller per person med delat boende. Klicka för att se alla resor och välj själv avreseort och destination. Priserna uppdateras kontinuerligt, men vi reserverar oss för de snabba prisändringar som just nu sker liksom för att resorna är fullbokade. Vill du komma undan mest prisvärt, så sikta på att resa precis när skolorna har börjat. Billigare blir det inte…Länkar till hotellen på bilderna:

- Marmaris Imperial, Fritidsresor
- Sunwing Resort & Spa Side East Beach, Ving
- Turquoise Resort Hotel & Spa, Apollo
- Blue Village Pascha Bay, Fritidsresor