Alla resor till Spaniens hetaste öar

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
Nu är det dags att tjuvstarta sommaren och besöka någon av Spaniens alla härliga öar. Vad sägs om Ibiza, Mallorca, Menorca eller Formentera? Här ger vi dig alla resor dit.

Ibiza

Sydväst om Mallorca ligger Ibiza som har ett rykte om sig att vara en partyö fylld av britter. Nog för att ön har ett trendigt klubbliv med några av världens bästa DJ:s, men det finns också gott om lugna platser med vackra stränder och fin natur. Nu för tiden trivs barnfamiljen lika bra som partygänget på denna mångsidiga ö. I Ibiza stad kan du blanda shopping med kulturella och historiska upplevelser.


Charter till Ibiza


Mallorca

Den här svenskön har varit populär sedan första chartern anlände hit 1955. Trots detta blir Mallorca hetare och hetare för varje år som går. Palma de Mallorca som är den största staden på ön erbjuder ett brett utbud av restauranger, shopping och barer med något för alla smaker. Alcudia lockar många barnfamiljer, Magaluf har allt partyprinsessan kan önska sig och Port de Andratx lockar dig som gillar att njuta av livet och av lugn och ro.


Charter till Mallorca


Menorca

Den här gröna och lugna ön kallas ofta för Mallorcas lillasyster, och här trivs du som gillar ett lite lugnare tempo, turkosa badvikar och vacker natur. På Menorca finns det gott om möjligheter att vandra, dyka och snorkla. En av de största turistorterna är Cala´n Bosch medan den mindre orten Arenal de’en Castell lockar många barnfamiljer. Kombinera gärna med Mallorca för ett större utbud av shopping och nöjesliv.


Charter till Menorca


Formentera

Ifall Menorca är Mallorcas lillasyster så är Formentera Ibizas lillasyster. Här kan du njuta av ljusa sandstränder, turkost vatten och vacker natur som bäst upplevs från cykeln. Här finns många fina cykelvägar att välja mellan. Resmålet passar allt från barnfamiljen till kärleksparet, söker du ett pulserande nattliv är det bäst att ta båten till Ibiza. Sant Francesc är öns huvudort och erbjuder mysiga restauranger och pittoreska torg.


Charter till Formentera


I Reseguidens sökmotor kan du hitta din resa till dessa spanska pärlor:
- Charter
- Reguljärflyg
- Hotell

Spanien