Alla charterresor till Mexiko

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Shutterstock
Mexiko är ett av vinterns populäraste resmål och hit går det många charterresor. Här får du de mest populära resmålen och en stor översikt över de bästa charterresorna.

Mexiko är ett av vinterns populäraste resmål och hit åker många frusna svenskar för att få värme. Efter ungefär 12 timmar landar du i ett land med kritvita sandstränder, svajande palmer, turkost vatten, moderna storstäder och tropiska regnskogar. Mat som tacos, fajitas och guacamole smakar fantastiskt och kostar dessutom inte särskilt mycket. Här får du de populäraste resmålen och en stor översikt över charterresorna.

Cancún – sköna stränder och hett nöjesliv

Cancún är Mayarivierans huvudort som erbjuder sol, fantastisk snorkling och ett hett nöjesliv. De bästa badstränderna finns ut mot Karibiska havet. Efter några dagar i sanden kan du bryta av med shopping i köpcentret La Isla, gå på bio eller besöka “The Interactive Aquarium”. Res hit med Apollo, Ving eller Fritidsresor.

Playa del Carmen – från fiskeby till stor turistort

Playa del Carmen har gått från att vara en liten fiskeby till att bli en av Yucatanhalvöns största turistorter. Här på den flera kilometer långa sandstranden får du rejäl avkoppling. När du tröttnat på stranden kan du vandra bland gatustånd, butiker och restauranger på huvudgatan 5th Avenue. Res hit med Apollo, Ving eller Fritidsresor.

Tulum – lugnaste resmålet i Mexiko

Tulum är ett lite lugnare resmål i Mexiko och den palmkantade stranden är en av världens finaste. Korallrevet strax utanför är riktigt populärt. Djungeln lockar också med både bad- och dykmöjligheter i färskvatten. Här kan du dessutom besöka mayaruinerna som skänker mystik till hela staden. Res hit med Apollo, Ving eller Fritidsresor.

Isla de Holbox – Mexikos bäst bevarade hemlighet

Isla de Holbox är en naturskön pärla och kanske Mexikos bäst bevarade hemlighet. Ön är bilfri och tempot väldigt lugnt. Förutom orörda stränder så finns det en välbevarad natur och ett rikt fågelliv. I öns enda stad finns låga pastellhus, små butiker och en handfull restauranger. Gatorna består av hårt packad sand. Res hit med Fritidsresor.

- Alla charterhotell med 3*
- Alla charterhotell med 4*
- Alla charterhotell med 5*
- Alla charterhotell med all inclusive


Avresa från StockholmAvresa från GöteborgAvresa från Malmö/Köpenhamn


Ännu mer Mexiko

- Jämför alla charterresor till Mexiko
- Inspireras av våra medlemmarnas bilder från Mexiko >>
- Se alla erbjudanden till Mexiko >>

Om Mexiko

Mexiko är ett stort land, men reser du hit på charter bor du i området Riviera Maya med städer som Cancun, Playa del Carmen och Tulum. Här finner man några av landets vackraste sandstränder och fantastiska upplevelser på land och i vattnet.
33°
Klimat i september
28°
Badtemp i september
Maya ruiner vid havet
1 / 21
Stranden i Playa del Carmen
3 / 21
Ensam på stranden
5 / 21
Sunset i Acapulco
8 / 21
Kukulkans pyramid
12 / 21
Våran lunchrestaurang!
13 / 21
Liten hydda i Tulum
14 / 21
Holbox strand från balkongen.
15 / 21
Iguano vid Ruinerna i Tulum
18 / 21
Kyrkan uppe på kullen
19 / 21
Cenote Xkekén
20 / 21
Chill out på stranden
21 / 21