Alla charterresor till heta Malaysia

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: nattugglan, medlem sedan 2007
Foto: mli83, medlem sedan 2007
Foto: sambuca84, medlem sedan 2006
Malaysia är inte på något sätt en ny upptäckt, det finns en hel del svenskar som redan besökt detta underbara land. Det finns dock många som ännu inte fått upp ögonen för denna pärla som ligger strax söder om Thailand. Malaysia erbjuder paradisstränder, regnskog och några av världens högsta byggnader.

Trots att landet inte är gigantiskt finns det väldigt många olika platser att besöka när man är där. Föredrar du lugn och ro, lite mer liv och rörelse eller spelar du kanske helst golf? För att du lättare ska veta vilken plats som passar dig bäst guidar vi här till chartervärldens Malaysia.

Langkawi

Det är lätt att förälska sig i denna vackra ö. De vackra stränderna, den otroligt vänliga lokalbefolkningen och den grönskande regnskogen gör att man vill tillbaka år efter år.
Den mest kända stranden är Pantai Cenang som ligger på öns sydvästkust. För dig som gillar fart och fläkt så finns det gott om hotell, barer och restauranger här. Gillar du att aktivera dig kan du ägna dig åt de flesta vattensporter. Dessutom är solnedgångarna otroligt vackra här. Önskar du en lugnare strand ska du bege dig till Pantai Tengah som ligger söder om Cenang. Vill du snorkla finns det bästa snorklingsvattnet på den norra delen av ön, vid Tanjung Rhu. Maten på Langkawi är oftast väldigt uppskattad. Den är väldigt god och påminner mycket om den thailändska, men med inslag av det kinesiska köket. För dig som spelar golf är ett besök till Datai Bay Golf Club ett måste. Läget och utsikten är oslagbar. I övrigt finns det flera utflyktsmål att välja på som till exempel linbanan upp till berget Gunung Mat Cinchang, en tur till Underwater World och en shoppingtur till den lilla staden Kuah. För den ultimata resan kombinera gärna med thailändska Koh Lipe eller den fantastiska storstaden Kuala Lumpur. Hit flyger du med direktflyg eller reguljärt via till exempel Kuala Lumpur. Flygtiden varierar men ligger runt 12 till 14 timmar.
Res hit med: Apollo och Ving (Ving enbart reguljärflygspaket)

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur är definitivt en av Sydostasiens trevligaste och renaste storstäder. Dessutom är det en av världens största shoppingmetropoler. Petronas Twin Towers, som är två av världens högsta byggnader är nog det de flesta känner till om staden. Det är lätt att tycka om Kuala Lumpur med alla mysiga parker och spännande marknader. Att de flesta talar bra engelska gör att det är betydligt enklare att hitta rätt än i andra asiatiska storstäder. Den som är köpglad lär inte bli besviken. Här finns allt från dyra lyxmärken som Gucci till billigare klockor och annat smått och gott på nattmarknaden i China Town. Att staden ligger endast en timme med flyg från paradisstränderna på till exempel Langkawi gör att det går alldeles utmärkt att kombinera stordstadspuls med salta bad. Hit flyger du med reguljärflyg som tar cirka 12 timmar.
Res hit med: Ving (reguljärflygspaket)

Borneo

Borneo är världens tredje största ö och delas i i två delar – Malaysia och Indonesien. Det finns många intressanta och fina platser att besöka på båda delarna. På den Malaysiska delen är det Kota Kinabalu som är den största staden. Det man direkt slås utav är att människorna är så otroligt vänliga och hjälpsamma. Bara en kort bit från staden finner man långa härliga stränder, korallrev, paradisöar och tropisk regnskog. Ungefär 90 minuters körväg från Kota Kinabalu ligger sydostasiens högsta berg Mount Kinabalu. Här kan du vandra på hisnande hängbroar som spänts upp mellan träden eller bara njuta av härlig utsikt och en spännande fauna. En annan destination är Sandakan som är mest känt för sitt orangutangreservat och närheten till Gomantonggrottorna, men som också är en typisk asiatisk stad med fart och fläkt och ett vimlande folkliv. Här finns det gott om äventyr att välja på så risken att bli uttråkad är minimal. Hit flyger du med reguljärflyg via Kuala Lumpur på cirka 17 timmar.
Res hit med: Ving (reguljärflygspaket)

Penang

Den här ön kan erbjuda allt från härliga vandringar till salta bad, men det som de flesta reser hit för är den fascinerande metropolen Georgetown. Staden som är Malaysias andra största stad är dessutom landets senaste bidrag till Unescos världsarvslista. Anledningen till att staden blivit så populär är dess härliga blandning av alla olika delar i världen. Här finns Little India med sin Bollywoodmusik, europeiska delar med te och scones, samt Chinatown med sin goda mat och höga tempo. Om du dock tröttnar på fart och fläkt och vill njuta av sol och lugn ska du bege dig till öns norra del där de bästa stränderna och de flesta hotellen finns. Ifall du blir rastlös och vill upptäcka fler delar av landet tar dig lätt över till det malaysiska fastlandet på Penang-bron, Asiens längsta bro. Buss- och tågförbindelserna är väldigt bra och det är både enkelt och billigt att resa runt på egen hand. Bekväma skor kan vara bra att ta med ifall du gillar att vandra. De flesta hotell erbjuder allt från enklare vandringar till dagsvandringar i regnskogen. Hit reser du med reguljärflyg via Kuala Lumpur på cirka 12 timmar. Du tar dig sedan vidare med buss, tåg eller båt.
Res hit med: Ving (reguljärflygspaket)


Charter till LangkawiReguljärflyg Malaysia

Om Malaysia

Malaysia är ett land som erbjuder allt från några av världens högsta byggnader till världens äldsta regnskog. Huvudstaden Kuala Lumpur lockar med shopping, öarna Langkawi och Penang med vita stränder och Borneo med djungel och orangutanger.