All-inclusive vid Medelhavet och på Kanarieöarna

Roy
Medlem sedan 2004, besökt 68 länder

Bild: Fritidsresor
Bild: Thinkstock
Bild: Ving, Cornelia De Luxe, Belek
Det har bokats fler utlandsresor än vanligt i år, den långa vintern har skapat en hunger efter sol och värme. Det innebär att sommarens utbud har krympt och vi får ofta frågan om vart man fortfarande kan hitta en bra resa. I artikeln har vi sammanställt en översikt över resorna och du som är nyfiken på all-inclusive hittar även lite information om semesterformen som numer uppskattas av så många.

Det har skett en mycket stor ökning av intresset för all inclusive-semester de senaste två åren och efterfrågan är hög även i år. Turkiet kallas ofta “kungen av all-inclusive” med sina moderna och facilitetsspäckade hotellanläggningar, men idag hittar vi även ett bra utbud i bland annat Egypten, Spanien och Grekland.

Mer tid för för familjen

Det framhålls ofta att all-inclusive är en prisvärd semesterform för familjen. Men eftersom det mest är hotell i fyr- eller femstjärnig klass som bokas så menar vi nog att det främst är bekvämlighet som är förklaringen till populariteten. Vill man verkligen spara pengar, så tycker vi att man skall boka en resa med en bekväm lägenhet istället. Har du då nära till en välsorterad livsmedelsaffärer i normal prisklass, så blir det säkerligen en betydligt billigare resa. Förutsatt att du lagar maten själv. Det sköna med all-inclusive ligger nog i tanken att man skall få mer tid till att umgås och ha kul med varandra och att slippa vardagliga plikter och sysslor för en vecka eller två.

Vad ingår i all-inclusive

Man måste noga läsa vad som ingår i priset, det kan skilja sig avsevärt mellan hotellen. Ingår mat och dryck när som helst dygnet runt eller gäller vissa tider för servering? Vad måste man betala extra för? Tillägg måste ofta betalas för importerade alkoholhaltiga drycker, aktiviteter och behandlingar. Ett bra alternativ till all-inclusive är halvpension (här finns blandade benämningar), där frukost och middag ingår, vilket lämnar dagen öppen för äventyr och aktiviteter utanför hotellet.

Här kan du läsa vad som ingår i all inclusive-konceptet hos de största researrangörerna:
- Apollo
- Fritidsresor
- Solresor
- Ving
- Nazar

Hur bokar man

Vanligast är att boka en paketresa hos en charterarrangör. Du kan naturligtvis också paketera själv genom att boka flyg och hotell separat. Tänk då på att om du samtidigt bokar hotell och flyg hos en svensk researrangör, så har du ökad trygghet i resegarantin.

Här hittar du alla all inclusive-resorna på ett ställe

Vi har förberett sökningar i vår chartertjänst, klicka på en av länkarna för att se alla sommarens charterresor med all-inclusive. Priser och tillgång förändras mycket snabbt, vi uppdaterar informationen dagligen men reserverar oss för prisändringar och att resorna kan bli fullbokade. Resorna visas i betygsordning, hotell med högst betyg visas först. Du kan själv ändra sorteringen om du vill.

Avresor Stockholm
- Juni 2013
- Juli 2013
- Augusti 2013

Avresor Göteborg
- Juni 2013
- Juli 2013
- Augusti 2013

Avresor Malmö/Köpenhamn
- Juni 2013
- Juli 2013
- Augusti 2013

Avresor under övriga skollov

- Höstlov 2013 (Avresa vecka 43-44)
- Jul och Nyår 2013 (Avresa vecka 51 och 52)
- Vinterlov 2014 (Avresa vecka 6-8)

Alla resor

Om du vill resa från annan ort i Sverige än de i listorna nedan eller om du vill se alla charterresor, med såväl som utan all-inclusive, klicka här:
- Reseguiden Charter All-Inclusive
- Reseguiden Charter

Medlemmarnas bilder och bloggar

Vill du se hur andra haft det på sin all inclusive-semester? Se våra forummedlemmars bildbloggar:
- Medlemmarnas all-inclusive

Fler artiklar

- Kanarieöarna inklusive allt - hotelltips
- All-inclusive under 4 000:-
- Medelhavets bästa all-inclusive

Nu kan en femåring hitta bästa resan - Reseguidens charter-app

Gillar du att kolla på resor när du sitter i soffan framför TV:n? Har du en iPad? Då måste du ladda ner vår nya app “Charter” från Apples app-store. Höga betyg från både användare och press, du hittar den här:
- Ipad Charter