All Inclusive – flipp flopp

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: helasb, medlem sedan 2006
Foto: thomas63, medlem sedan 2007
All Inclusive innebär att mat och dryck är inkluderad i kostnaden för hotellet. Är detta bra eller dåligt, praktiskt eller tråkigt? Meningarna bland Reseguidens medlemmar går isär.

Medlemmen Klara2 planerar en resa till Marmaris och funderar på All inclusive. Här frågar hon andra medlemmar om råd.

Tänk efter varför du åker
Theciis säger:

Man borde tänka över varför man åker till ett land. Är det maten, kulturen, partyt, stranden som lockar? Är det maten så ska man nog inte ta All Inclusive. Risken är att man då betalar för mat som man inte tänker äta. Men vi sparade massor av cash genom att ta All Inclusive i två veckor med gratis drinkar.

Slipp leta runt efter restauranger
Laplander säger:

Personligen har jag inget emot all inclusive så länge man inte betalar några större summor. Det är inte alltid maten varit bättre bara för att vi fått leta restaurang runt halva stan heller. Jag tycker att om man ska åka bort för att sola, bada och slappa så finns det inte mycket som slår all inclusive.

Snabbt och lätt för barnen
Idea säger:

Jag var i Icmeler, Turkiet med all inclusive för två år sedan. Det var en av de mest avkopplande semestrar jag har haft. Vi var fyra vuxna och fyra barn i olika åldrar. Något av det skönaste var att det gick så fort att äta. Att gå ut och äta på turkisk restaurang är annars en utdragen historia som ofta gör barnen stressade och otåliga.

Måste passa in lunchen på hotellet
Ingemar_e säger:

Med barn i familjen är det oftast bra. Nackdelen tycker jag är att man missar kanske alla de genuina matställena på orten. Speciellt om det är ett internationellt kök. Är man iväg under dagen har man lunch och middag på hotellet att tänka på, som man redan betalt.

Mysiga restauranger är en del av resan
Reseglad säger:

Det är för det mesta buffémat och om ni bara skall vara borta en vecka kan det bli ganska tråkigt att äta. Visst finns det mycket att välja på, jag har beställt All Inclusive en gång – aldrig mer! Mysiga restauranger och god mat är också en del av resandet tycker jag.

Läs hela diskussionen om All Inclusive och lägg gärna din åsikt.

Här hittar du alla All Inclusive-resorna

Hittar du inte vad du söker? Sök fler charterresor till Turkiet här.