Åk till solskensstaten

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: crista, medlem sedan 2006
Foto: veken, medlem sedan 2007
Foto: crista, medlem sedan 2006
Foto: valtras, medlem sedan 2006
I USA:s sydligaste delstat kan du inte bara bada på milslånga sandstränder. Du kan även åka på alligatorsafari, besöka nöjesparker utöver det vanliga och åka kanalbåt i USA:s Venedig. Bland annat.

Florida är USA:s fjärde folkrikaste delstat med populära städer som Miami, Orlando, Fort Lauderdale, Palm Beach och Key West. Det varma klimatet, den vackra och exotiska naturen samt stora utbud av nöjen drar årligen miljoner av turister till det som i klischéernas vokabulär kallas solskensstaten. Det är inget att hymla med att Florida är en turistmaskin – en mycket väloljad sådan. Här är det lätt att semestra, atmosfären är lagom avslappnat och det finns en uppsjö av nöjen och aktiviteter för alla åldrar, intressen och plånböcker.

Vi frågade några medlemmar efter deras bästa Floridatips:


Gbenskars 5 Floridafavoriter:


1. Temaparker
Florida är temaparkernas förlovade land. Man kan spendera en hel semester med att bara besöka de många parkerna så det gäller att välja ut vad man vill se. Disney World är ju såklart givet. Den ursprungliga parken där, Magic Kingdom, är inte bara för barn. Skulle jag bara besöka en av Disneys parker blev det Magic Kingdom. Sea World har fina vatten- och djurshower. Att klappa och mata rockorna i deras bassäng var en stor favorit för våra barn. En jättefin park som ofta glöms bort är Bush Gardens i Tampa som är uppbyggd på Afrika-tema.

2. Stränder
Västkusten är klart överlägsen när det gäller stränder tycker jag. Här finns såklart Clearwater, S:t Petersburg och Fort Myers. Men några av mina favoriter är lite mindre ställen. Boca Grande på Gasparilla Island är så vacker och har ett helt underbart vatten. Anna Maria Island strax söder om Tampa har den vitaste sand och lite turister. Sanibel Island och Captiva Island är underbara. På Sanibel finns det tusentals snäckor på stränderna. Det finns ett uttryck “shelling” som betyder att gå lite hopvikt och granska stranden efter fina snäckor. Precis det gör många människor på Sanibel.

3. The Keys
Inget Floridabesök blir komplett utan ett besök ute på The Keys enligt mig. Min absoluta favorit är Key West. Många konstnärer och hippies och en skön, soft laid-back Karibienstämning. Vill man snorkla och dyka gör man det bäst från Key Largo där John Pennekamp Coral Reef State Park ligger.

4. Everglades
Dett stora träskområdet Everglades kryllar av alligatorer. De ses bäst under vinterhalvåret. På sommaren drar de sig längre söderut i området och blir svåra att få syn på. Från Visitor Center, som bara ligger någon timmes väg från Miami, utgår flera vandringsleder. Både korta och långa. Annars är ett bra sätt att se Everglades att helt enkel åka Tamiami Trail, eller Route 41 som den också heter. Det är en väg som går tvärs över Florida från Miami vid östkusten till Fort Myers vid västkusten. Efter den vägen brukar man kunna stanna till och kika på alligatorerna som ligger i vattnet efter vägen. Det finns på några ställen iordningställda rastplatser med träbryggor där det är extra lämpligt att stanna.

5. Bok Tower Gardens
Mitt annorlunda tips blir Bok Tower Gardens. Det är en utflykt som är lugn och inte alls så skrikigt amerikansk. Det ligger söderut efter väg 27. Det är en jättefin park med ett klocktorn som har ett fint klockspel. Så finns där också mängder av ekorrar som är nästan tama och kommer och äter ur handen på en. De säljer jordnötter vid entren som man kan ge till ekorrarna. För barnen är det en rolig upplevelse att en ekorre kommer och tar maten direkt ur handen, och för de vuxna kan det vara en vilsam utflykt.Valtras 5 snabbtips:


1. Hyr bil
Det finns mycket att se långa avstånd så hyra bil är ett måste. GPS är guld värd att ha. Välj ut typ 5 platser som du vill se. Kör försiktigt och tänk på att man i USA får köra från på båda sidor på motorvägarna. Det är mycket trafik i rusningstid.

2. Universal Studios
Har man tid så ska man ta sig till Orlando och Universal Studios lätt att hitta boende finns för cirka 50 USD per natt. 20 minuters prommenad till parken. Rekommenderar 2-dagarspass så här i efterhand.

3. Denny's Dinner
Mat på “vanliga” restaurager är ganska dyrt, ungefär som här hemma. Räkna med 500-700 kronor för två-rätters med en flaska vin för två personer inklusive driks. Vi gillade det lite billigare alternativet Denny´s Dinner som finns lite över allt och hade varierad mat.

4. Stränder
Stranden och afterbeachen vid Las Olas i Fort Lauderdale var riktigt nice. Även Miamis South Beach är väl värt ett besök. Är man i Miami, åk ut till Key Biscayne – du kommer att känna igen dig om du sett CSI Miami!

5. Key West
Åk till Key West och bo på Southernmost Point Guesthouse från 1885 – jätte mysigt. Se solnedgången uppe vid piren och njut till en god drink på någon av serveringarna.Hitta billigt flyg till Florida

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=0265fa4f8e12cd3b96f67eb0ab835c5a&site=reseguiden&javascript=1“”]Hitta ditt boende i Florida

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=8cfcc585d4940868ef3661f362f83960&site=reseguiden&javascript=1“”]