Åk på spa över dagen

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Holiday Club Åre
Bild: Centralbadet
Bild: Sankt Jörgen Park Resort
Saknar du semesterdagar eller lediga helger att spendera på en lång vistelse i badrockens förlovade land? Åk på spa över dagen istället!

Smit iväg lite tidigare från jobbet och unna dig en eftermiddag på spa där du kan slappna av och samla energi. Här är fem sköna dagspan i Sverige, alla med olika karaktärer och läge.

Sankt Jörgens Spa

Detta fräscha spahotell är belägen strax utanför Göteborg och är lätt att nå både med bil eller kollektivtrafiken från centrum. Här finns flera olika dagspa-paket att välja bland och det finns också möjlighet att åka ut och spendera kvällen på spa och avsluta med middag. Paketen börjar på 550 kronor och då ingår ett besök i spat samt en tvårätters supé.

Centralbadet i Stockholm

Njut av ett avslappnande dopp i poolen i den vackra pelarsalongen från sekelskiftet. Inträdet kostar mellan 130 och 180 kronor beroende på veckodag och då ingår tillträde till pooler och relax. Om du vill slippa kö kan du förboka inträdet för 450 kronor, då ingår även bland annat produkter och badrock.

Varbergs Kurort

Upplev en kustnära pärla som har många dagspa-paket att välja bland varje vardag. Priserna för paketen börjar på 545 kronor och lunchbuffé ingår ofta. Varför inte prova ett kurbad eller en tångmassage? För 1095 kronor får du en heldag på anläggningen med två behandlingar.

Torekov Hotell

I den gamla fiskebyn Torekov utanför Båstad hittar du Torekov Hotell som erbjuder spa, golf och möten vid havet. Om du inte har tid med en övernattning finns tre härliga dagspa-paket att välja bland, med priser från 395 kronor per person och då ingår lunch och en 25-minuters behandling.

Holiday Club Åre

När du hör Åre tänker du troligen på fartfyllda åk i snövita backar snarare än slappa stunder på spa. Men faktum är att i Åre kan du börja dagen med skidåkning och avsluta med relax – det borde vara den perfekta kombon. Behandlingarna startar exempelvis på 325 kronor för algmassage och för 510 kronor kan du bland annat få behandlingen Rubb & Skrubb som är ett skönt lyft för hela kroppen.

Mer information:
Sankt Jörgen Park Resort
Centralbadet
Varbergs Kurort
Torekov Hotell
Holiday Club Åre


Kolla in spa-utbudet på Reseguiden.se:
Spa Sverige
Spa Estland
Spa Lettland
Spa Ungern
Spa Polen

Paketresor spa
Erbjudanden spaSverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21