A happy camper?

Roy
Medlem sedan 2004, besökt 68 länder

Foto: roy, medlem sedan 2004
De hårda förhandlingarna hade sånär strandat och en överenskommelse verkade inte vara möjlig. Parterna stod för långt ifrån varandra för att man skulle våga hoppas på en lösning.

På ena sidan köksbordet satt de tre barnen och min fru, på andra sidan satt jag.

Förhandlingarna gällde sommarsemestern i Frankrike. Koalitionen krävde att boendet skulle ske på en campingplats, där de alla skulle kunna roa sig med vad de nu ansåg vara viktigt. Själv ville jag hellre bo under viadukterna i Mölndal i en sovsäck köpt på överskottsbolaget än att genomlida ett uppehåll på en överfylld och svettig camping.

Inte för att jag ogillar att tälta, tvärtom älskar jag att slå ner tältpinnarna i en skyddad glänta invid en sjö eller i lä uppe på fjällsidan. Men campingplats? Njet!

Demokratin segrar över förnuftet

Enligt alla demokratiska regler segrade campingkoalitionen som väntat och ett ”cottage” bokades på campingen Le Sérignan Plage, en anläggning i Yelloh Village-kedjan. I sista minuten, visade det sig, trots att det bara var i slutet av januari. De flesta så kallade lyxcampingar var redan fullbokade.

På plats

Den fullpackade, politiskt inkorrekta Pajeron styrde igenom campingens grindar i mitten av juli och vi rullade snabbt till vårt nya hem. ”Huset” låg i en lugn del, strax intill det helt nya spacentrat i romersk stil. Vår så kallade “VIP Cottage” visade sig vara helt ny och mycket bekvämt inredd, trots storleken.

Den utmärkta poolanläggningen blev ungarnas fasta punkt under vår vistelse här, trots att den breda och sköna stranden låg strax intill. Stranden var dock bara glest befolkad och det var gott om plats.

På kvällarna bjöds det på shower och fester med olika teman och barnen avverkade den ena aktiviteten efter den andra.

Spa-lugn åt pappa

Själv njöt jag bäst av stillheten i den stora och vackra utomhusbelägna spaanläggningen där det fanns olika pooler med eller utan bubblor och massagestrålar. Här fanns också en stor, stilla pool med undervattensmusik och överallt fanns bekväma deck chairs att pusta ut i om det ansträngande spaandet tog musten ur en.

När jag i kvällssolen låg i en av bubbelpoolerna med min tummade pocketdeckare, så kände jag att det kanske inte var så fasligt illa ändå att semestra på camping. Skön familjesemester där alla var nöjda, alltså.

Languedoc-Roussillon – en lantlig idyll

Området är lantligt och i jämförelse med Rivieran är det rena bonnvischan, priserna på restaurangerna är mycket humana. Det vimlar av vingårdar och de lokala vinerna är väl värda att pröva, vi uppskattade särskilt de kylda rosévinerna i värmen.

I närheten hittar man bland annat den mer mondäna sommarorten Cap d’Agde, men annars är turistlivet här mer bekvämt tillbakalutat och rekommenderas för barnfamiljer som gillar lugnt tempo och långa sandstränder. Området är också populärt i naturistkretsar och på granncampingen spatserade man runt utan en tråd på kroppen.

Tips: Hur bokar jag?

Du hittar de flesta så kallade lyxcampingar i Frankrike, Italien och Spanien. Välskötta, stora och med mycket service och aktiviteter finns de främst längs kusterna, men de förekommer även i turistregioner i inlandet.

För bokning av bungalow, villavagn eller liknande under högsäsong (juli-augusti), så bör du vara ute i god tid. De mest populära bokas fulla redan under december – januari.

Priserna för ett normalstort boende ligger runt 9  – 15 000 kronor per vecka under sommarmånaderna. Då ingår boende, faciliteter och evenemang. Man kan boka sig direkt på respektive hemsida eller via bokningsorganisationer.


Hotell i Frankrike