9 tips för regniga dagar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild:Thomas Aziz
Bild: Världskulturmuseet
Bild: Rodiks
När sommaren regnar bort och stränder och solvarma klippor känns långt borta gäller det att hitta på mycket annat kul. Här är 9 roliga nöjen för regniga dagar.

Låt inte vädret förstöra semestern – det finns mycket kul att göra även om solen strejkar.

Med kultur i fokus

Världskulturmuseet Göteborg
Fräscht och nytänkande museum med mycket på gång. Under sommaren finns bland annat utställningen Signspotting på plats. Fram till den 30 september hittar du här knäppa, udda och fyndiga skyltar från hela världen. En annan höjdare är Bollywood-utställningen och inträdet till båda är gratis.

Kulturfestivaler i flera städer
I augusti är det dags för kulturfestival i Stockholm, Göteborg och Malmö och det kommer att bjudas på musik, dans, litteratur, konst och design. Ett stort plus är att det mesta brukar vara gratis! Boka in den 14-21 augusti om du vill gå i Malmö eller den 11-16 augusti för Stockholm och Göteborg.

Biomörker och popcorn
Att krypa upp i en biofåtölj med en stor popcorn-bytta är ett perfekt nöje för regniga dagar! Bland sommarfilmerna finns bland annat magiska Harry Potter och Halvblodsprinsen, lättsmälta Ice Age 3 , spännande Public Enemies eller roliga filmen Sommaren med Göran.

Kul för hela famijen

Havets Hus i Lysekil
Här kan du utforska livet under havets yta och sammanlagt finns hela 40 akvarier, med olika fiskar och havsdjur från västkusten. En av de häftigaste upplevelserna är den stora tunneln där du torrskodd vandrar med “hav” på alla sidor. Här kan du fascineras av pigghajar, havsålar och andra spännande fiskarter. Vuxna 95 kronor och barn 45 kronor i inträde.

Tom Tits Experiment i Södertälje
Det finns många spännande experiment och naturliga mysterium och Tom Tits är ett perfekt ställe för nyfikna barn och vuxna. Här kan ni leka, prova och upptäcka tillsammans och sommarens tema är “Sol, vind och vatten”. Vuxna betalar 195 kronor och alla mellan 3-17 år betalar 145 kronor i inträde.

Japanskt spa för hela familjen
Under sommaren får även barnen vara med på Yasuragi Hasseludden och det finns speciella behandlingar och aktiviteter för hela familjen. Prova skrattyoga, lekfull Qi gong eller ljusterapi med färg. Du kan också lära dig rita manga, vika orgami, eller få ditt namn skrivet i kalligrafi. Barnen är välkomna att följa med till och med den 23 augusti.

Tips för shoppingsugna

Loppisfynda
Strosa runt bland gamla prylar och leta guldkorn och fynd. Den som vill satsa stort kollar upp flera loppisar i närområdet och beger sig ut på stor loppisjakt som varvas med fika. En användbar länk för att hitta loppisar finns du nedan.

Spana in 80-talsdesign och fynda porslin
På Fabriksgatan 4 i Lidköping hittar du Rörstrand Center med både Rörstrand Museum och Iitalla outlet. Fram till den 16 augusti pågår en utställning om 80-talsporslin och det mest storslagna från årtiondet utlovas. I outleten kan du förutom Iitalla och Rörstrand bland annat fynda Höganäs keramik. Den 12-16 augusti är det extra mycket på gång då det anordas porslinsfestival på Rörstrand center.

Ullared – där shopping blir en sport
Det måste finnas en anledning till att Ullared har ett besöksrekord på 26 200 kunder på en dag. Här finns nästan allt och fyndchansen är stor! Välj och vraka bland kläder, heminredning, leksaker, elektronik, hobbyprylar, kosmetik och mycket mer. Öppet måndag-fredag 8-20, lördagar 7-16 och söndagar 9-17.

Mer information om respektive aktivitet:

Världskulturmuseet
Havets Hus
Tom Tits Experiment
Rörstrand Museum
Porslinsfestivalen
Iitalla Outlet

Gekås Ullared
Yasuragi Hasseludden
Stockholms kulturfestival
Göteborgs kulturfestival
Malmöfestivalen
Loppmarknader


Hitta hotell

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=1b69bb6f18eb3d3e49584dea47dccba7&site=reseguiden&javascript=1“”]

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21