7 romantiska resmål

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Bild: Six senses Hideaway
Bild: Mauro Scarone Vezzoso
Bild: Yuri Arcurs
När mörkret och regnet sänker sig över Sverige är det perfekt att dra iväg på en romantisk semester. Här har vi listat sju resmål, hotell och restauranger som alla höjer romantikpulsen några extra slag.

Det sjätte sinnet i Thailand

I en stor undersökning bland brittiska resenärer förra året blev Six Senses Hideaway Samui utsett till världens bästa hotell. Det ligger på Koh Samui och här bor de flesta gästerna i en egen villa med privat pool. En av hotellets restauranger ligger på en terrass utan tak, med utsikt över havet.

Paris – romantikens huvudstad

Paris är utan tvekan romantikens huvudstad och en charmig mix av metropol, snobbism och franskt kaos. De mest romantiska delarna av staden är Latinkvarteren, Montmartre och utmed Seines stränder. Detta är perfekta områden för en promenad hand i hand och det är aldrig långt till ett mysigt kafé eller en charmig bistro.

Kritvita stränder på Mauritius

Mauritius har länge varit en omtyckt destination för nygifta på smekmånad, och inte undra på, med sina härliga blå laguner och kritvita stränder är det ett perfekt ställe för romantik. I havet kring Mauritius finns färgsprakande korallrev, så dykning och djuphavsfiske är populära aktiviteter.

New York – där Harry träffade Sally

Precis som Paris har New York ett romantiskt skimmer över sig och i filmens värld brukar det ofta hetta till i Central Park. Så även i den klassiska romantiska komedin När Harry träffade Sally. De vackraste scenerna är inspelade i Central Park, men den mest berömda – den då Sally fejkar en orgasm på ett kafé – är inspelad på Katz´s Delicatessen på East Houston Street på Manhattan.

Hotel Splendido – romantik i kubik

Detta är ett ultraklassiskt hotell beläget på en klippa ovanför den lilla byn Portofino på den italienska Amalfikusten. Hotellet var länge en tillflyktsort för hollywoodkändisar och i gästboken återfinns namn som Ingrid Bergman och Elizabeth Taylor. Hotellets restaurang är berömd och utsikten över Medelhavet är magisk.

Exotisk paradisö i Karibien

Den lilla karibiska pärlan St. Lucia är ett populärt resmål för exotiska bröllop och smekmånader. Paradisön är som en dröm och sägs vara en av de vackraste i Karibien, med härliga stränder, magnifik regnskog och vulkanisk aktivitet.

Nära sjunde himlen i Bangkok

Vad kan vara mer romantiskt än en lyxig middag med underbar utsikt över en pulserande storstad? Utomhusrestaurangen Sirocco, 63 våningar upp i det exklusiva hotellet Lebua i Bangkok är världens högst belägna utomhusrestaurang och bjuder på en hänförande utsikt över stadens ljus. Måltiden ackompanjeras ofta av live-jazz och – givetvis – levande ljus.

Flyg till romantiken

5-stjärnig lyx i romantiska städer