Publicerad 1 april 2016

Vi har tidigare skrivit om Europas mest romantiska städer. Den här gången guidar vi dig till de mest romantiska hotellen i Europa. Föredrar du en lugn oas omgiven av storstadsmyller och liv, gammelromantiskt “grott”-hotell eller en slående vacker utsikt från ett hotell på en klippa? Vi har letat fram 7 unika hotellfavoriter.

Santorini Princess Luxury Spa Hotel, Santorini

Det här hotellet har 22 lyxlägenheter och ligger 300 meter över havet i det de själva kallar för Santorini mest romantiska by, Imerovigli. Med en slående utsikt och en magisk solnedgång kan du njuta av slappa dagar med din darling. På det här spa-hotellet kan du förvänta dig full service och gratis wifi i de allmänna utrymmena så att du kan dela de romantiska ögonblicken med de där hemma. Hotellet ordnar också med bröllopstjänster ifall ni till exempel skulle önska gifta er eller förnya era löften i den romantiska oasen. Hela hotellet är rökfritt, och alla rum har balkonger. Hotellet ligger endast 3,5 kilometer från Santorinis huvudstad Fira.

Le Sirenuse, Positano

Det här hotellet på Amalfi-kusten bjuder på en spektakulär utsikt över Positano-bukten och har romantiska faciliteter. Det var från början ett sommarhus som ägdes av fyra bröder, som senare blev renoverat in till ett vackert 58-rumsresort, och som idag är ansett som ett av Italien finaste lyxresort. Dessutom finns den autentiska charmen fortfarande kvar. Hotellet som ligger 70 meter över havet kommer garanterat ge dig lugn i sinnet, och du kan åka med på hotellets privata båt och få en spektakulär utsikt över den färgglada byn som ligger bland klipporna. Du kan även åka på utflykter till Napoli, Pompei, Paestum, Amalfi, Ravello och Capri härifrån. Du finner en utomhuspool med utsikt, ett spa och ett träningscenter här. Maten på hotellets Michelin-restaurang La Sponda är inspirerad av lokal mattraditioner och lyses upp av 400 levande ljus om kvällarna, och bjuder på vacker utsikt för att stämningen ska bli extra romantisk.

ABaC Restaurant & Hotel, Barcelona

En grön oas mitt i hjärtat av Barcelona. Det här 5-stjärniga boutique-hotellet består av två byggnader integrerade i en trädgård, och du finner också en Zen-trädgård och 15 rum, varav 5 av dem är sviter. På hotellets lyxiga spa finner du bland annat en jaccuzi, hammam, uppvärmda solstolar och en termisk pool med hängmattor. Rummen är läckra, stilrena och moderna med hi-tech-finesser som Bang & Olufsen. Här finns flera Mercedes Benz att låna, och du kan även få hyra en Ferrari eller Lamborghini om du vill utforska Barcelona med stil. Hotellets restaurang har två Michelin-stjärnor, och vinkällaren har mer än 800 olika flaskor att välja mellan. Hotellet är även ekovänligt och har gratis wifi i alla utrymmen.

Sextantio Le Grotte Della Civita, Matera

Den historiska byn Matera finner du i södra Italien. Platsen är världskänd på grund av sina Sassi-kvarter, som är ett imponerande och välbevarat exempel på en by där hundratals grottor blivit omgjorda till kyrkor, bostäder och palats. Staden har stått på UNESCO:s världsarvslista sedan 1993. Själva hotellet består av 18 rum och en kyrka som idag fungerar som en plats där alla gäster kan hänga. Hotellet är placerat i den äldsta delen av Sassi, inte långt ifrån San Giovanni Battista-kyrkan och Tramontano-slottet. Rummen påminner om en grotta och ger en romantiskt klosterkänsla med fristående badkar mitt på golvet. Trots att hotellet har en rustik stil har du ändå tillgång till moderna saker som höghastighets-wifi på hela hotellet så att du kan dela ögonblicket med omvärlden. Här kan ni också be om att få massage på rummet, men boka helst detta i god tid redan innan ankomst. Hotellet ger dig 4 nätter till priset av 3.

Hacienda Na Xamena, Ibiza

Ibiiza har bevisat sig själv att vara ett lugnt och romantiskt hippie-paradis, med en grann-ö som nyligen blev korad till att ha Europas finaste strand. Därför är Ibiza perfekt för par, och inte bara för partyälskarna. 20 minuter från Ibiza stad ligger det nästan overkliga hotellet Hacienda Na Xamena, byggt på en klippa hela 180 meter upp på berget med fantastisk utsikt över havet. Höjdpunkten är det de kallar “the Cascades”, som är en rad uppvärmda utomhuspooler som är sammansatta som ett vattenfall på olika nivåer, och som ser ut att rinna nerför klippformationen. Nästan alla de 77 rummen har havsutsikt, och gratis wifi erbjuds på hotellet. Frukosten serveras utomhus vid poolen. Här finner du lyx och hög standard kombinerat med hippie-anda.

Buddha-Bar Hotel, Budapest

Mörk och mystisk med orientaliska inslag är kanske det som beskriver det här 5-stjärniga lyxhotellet bäst. Hotellet ligger supercentralt i Budapest precis vid Donau-floden – själva huvudpulsådern i staden – och är omringat av stadens största sevärdheter och en av stadens mest kända shopping-gator, Váci utca. Våren är en perfekt tid att promenera längs floden hand i hand upp till Fisherman's bastion för en fantastisk utsikt. Hotellet har ett spa, täckt av guldplattor, där ni tillsammans kan vårda kropp och själ – och kärleken. Interiören på rummen är moderna och de är klädda i rött och guld, och den här mystiska stilen går igenom hela hotellet. De har även lyxbutiker, en takterrass med lounge och bar, och en egen restaurang prydd med en gigantisk Buddha-staty, som kan påminna endel om den kända restaurangen Tao i New York.

Aia mattonata, Siena

Ta med din älskling och upplev romantik i Toscana. På den här charmiga och renoverade gården från 600-talets mitt, i de toscanska kullarna, finns det perfekta förhållanden för att slappna av och få tid för varandra. Även om gården ligger lantligt på landsbygden har den ändå faciliteter som jacuzzi, turkiskt bad och pool, och Siena ligger endast en kort bit bort med sitt stora restaurangutbud. Från hotellet ser du ut över flera hektar av vinodlingar och Siena stad. Själva gårdshotellet är gammalt, men med moderna faciliteter som gör vistelsen behaglig och autentisk för de få gästerna det rymmer. Här finns endast 5 rum. Ägarna Mario och Elisabetta är gästvänliga och ger dig sina bra tips om vad ni kan se och göra. 1 timme biltur tar dig till vackra Firenze stad.