7 knep för en billigare sista minuten-resa

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Christian Wheatley
Foto: gorgeous, medlem sedan 2006
Foto: jasmine, medlem sedan 2006
Sugen på att komma iväg till solen, men ingenting bokat? Ingen panik – vi har samlat 7 oumbärliga tips som gör det lättare för soltörstande semesterfirare att hitta en billig resa.

Det finns sista minuten och så finns det sista minuten-fynd! Här är knepen som räddar tunna semesterplånböcker i jakten på den billiga resan.

1. Tisdag är det nya fredag

Det är ofta bekvämt att resa iväg på fredagen eller helgen – men tänk på att det i regel är billigare att resa på en veckodag. Om du är borta en hel vecka spelar det egentligen ingen roll när du åker, kolla därför resor med avgångar mitt i veckan också.

2. Res under rätt period

Om du väljer att resa mitt i högsommaren är det med största säkerhet dyrare än om du väntar tills skolorna dragit igång i augusti. Då är det inte lika många som kan åka och därför pressas priserna. Detsamma gäller alla större skollov – undvik dem och du reser billigare. Spara en semestervecka till september om du har möjlighet.

3. Våga resa inrikes

Om du kan tänka dig att resa inrikes och flyga från en annan flygplats i landet kan du ibland komma billigare undan. Att variera avreseort kan vara extra lönsamt inför skollov som varierar över landet.

4. Gå mot strömmen

Snackar alla om Grekland och Turkiet i år? Satsa på Tunisien istället! Våga välja bort trendresmålen och få slantar över till annat – eftersom efterfrågan på nyheter och populära destinationer är stor är de biljetterna ofta dyrare.

5. Sök och jämför

En av nycklarna till framgång i prispressar-världen är att jämföra olika alternativ. En sökmotor gör det lätt att få en överblick och med en kartvy blir det ännu tydligare. På så sätt söker du alla tillgängliga sista minuten-priser just nu, oavsett var i världen de ligger. Detta underlättar för att hitta biligare alternativ och resor du inte tänkt på tidigare.

6. Köp bara flyg

Många av charterbolagens sista minuten-priser är bara en flygbiljett, men ofta till väldigt bra pris, jämfört med reguljärflyg. Den som vill spara pengar kan jaga tag på en sån flygbiljett och sedan kombinera med eget boende. Det ger inte bara en billigare prislapp, men också en större valfrihet.

7. Ha is i magen

Om du inte behöver åka en specifik dag eller vecka så kan det löna sig att ha is i magen. Den som är redo att åka redan inom ett dygn eller två, kan göra riktiga kap – var förberedd och åk iväg snabbt.

Alla sista minuten-resorna på Reseguiden just nu

Sista minuten just nu