7 julklappstips för resesugna

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bilden är ett fotomontage.
När idétorka råder på julklappsfronten kan det vara skönt med lite inspiration. Här följer sju tips på mjuka och hårda klappar för alla som gillar att resa, från 39 kronor.

1. Pimpa passet
Med ett snyggt fodral blir det både roligare och enklare att hålla ordning på pass, kort och biljetter. Den här varianten har en schyst retrokänsla och kommer från amerikanska Anne Taintor.
Pris: 150 kronor, Bluebox.se

2. Sov gott i alla lägen
En mysig nackkudde med det passande namnet Snuggy Snoozer. Med den här i bagaget sover du gott i vilka tåg- eller flygsäten som helst, världen över.
Pris: 199 kronor, Resklar.se

3. Håll koll på slantarna
Få kontroll över alla skrammlande mynt med den här klassika mynthållaren – perfekt när du vill samla småpengarna och slippa löst klirr i fickorna.
Pris: 39 kronor, Bluebox.se

4. Tvål i bladform
Bra att ha på resan om du vill vara säker på att alltid ha tvål. De här tvålbladet doftar vildros och tar nästan ingen plats i väskan. Blöt ett blad med vatten och blaska bort flygplatsbacilluskerna i ett nafs.
Pris: 45 kronor, Bluebox.se

5. Lätta på trycket
Problem med onda öron under flygningar? Då kanske de tryckutjämnande öronpropparna Ear Planes är något för dig. Bra även för de minsta.
Pris: 99 kronor, Resklar.se

6. Underhållning på resan
Långa resor kan ibland bli tråkiga och då är det bra med ett spel i bagaget. Mini-MIG har 380 frågor i fem kategorier – sopa mattan med stolsgrannen i ämnen som När & Fjärran eller Sport & Blandat.
Pris: 59 kronor, Pickpack.se

7. Fota i vått och torrt
Är du rädd för att dra med kameran ut på äventyr i segelbåt eller på snorklingsutflykten? Prova Aqua Pac kamerafodral som är vattentätt ner till fem meter. Fotar gör du rakt genom plastglaset.
Pris: 279 kronor, Resklar.se


Prylarna ovan hittar du på:
Bluebox.se
Resklar.se
Pickpack.se