7 coola händelser i maj

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Czech Beer Festival
Foto: lars, medlem sedan 2004
Foto: palle, medlem sedan 2006
I maj har även sjusovaren vaknat ur vinterdvalan och vill hitta på roliga saker. Solen skiner och alla är glada – vad kan passa bättre än att fira med en massa roliga happenings och festivaler? Här är 7 alternativ du inte får missa i maj.

4 maj: Ostrullning i Stilton
Ja, det här är faktiskt så galet som det låter. En massa glada människor träffas, klär ut sig och rullar ostar längs gatorna. I år firas 50-års jublieum i ostens by Stilton, utanför Birmingham i England.

10 maj: Kattparad i Belgien
Den flamländska staden Ypres bjuder in till kattparad den 10 maj. Här blandas så väl riktiga katter som utklädda människor.

13-25 maj: Internationella filmfestivalen i Cannes
Den röda mattan rullas ut och riviera-staden fylls av kändisar, regissörer och filmkännare. Det rätta stället att vara om du gillar stjärnglans och festligheter.

16 maj: Nuit des musées
För femte gången är det dags för den stora natten för museum över hela Europa. Museér håller kvällsöppet och välkomnar besökare gratis. Mycket kul på gång – mest händer det i Frankrike.

17 maj: Norges nationaldag
Det är ingen hemlighet att norrmännen vet hur man firar nationaldag. Det viftas med flaggor och bärs nationaldräkter på ett proppfullt Karl-Johan och området förvandlas till ett stort festivalområde.

22-31 maj: Ölfestival i Prag
Den tjeckiska huvudstaden Prag är vida känd för sitt biliga och goda öl. I slutet av maj är det dags för ölfest i den tjeckiska huvudstaden, där kan du låta dig väl smaka av olika ölsorter, umgås och äta god mat i tio hela dagar.

29-21 maj: Öppna ateljéer på Gotland
Pingsthelgen innebär öppet hus på ateljéer runt om på Gotland. På konstmuseet i Visby visar alla de 97 konstnärerna som deltar ett konstverk och sedan är det fritt fram att åka runt och besöka de olika. Öppet mellan 11-18.


Läs mer om respektive händelse:
Kattparaden i Belgien
Ostrullning i Stilton
Öppna atelljéer på Gotland
Ölfest i Prag
Filmfestivalen i Cannes
Nuit des musées
Nationaldagsfirande Oslo


Hitta billigt flyg

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=6c44990461e6da71612f16b2faf7f67a&site=reseguiden&javascript=1“”]