7 bra saker att se och göra i Dubai

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: ISchmidt / Shutterstock.com
Foto: Philip Lange / Shutterstock.com
Foto: Alexandr Vlassyuk / Shutterstock.com
Foto: S-F / Shutterstock.com
Foto: mohamed alwerdany / Shutterstock.com
Dubai har seglat upp som ett av våra favoritresmål. Solsäkra stränder och shopping i världsklass, sen kryddar du det med lyx utan att det blir svindyrt, så har du Dubai.

För att göra ditt första besök lite enklare har vi här samlat våra 8 bästa tips i Dubai. Tips som vi tror passar de flesta. Dubais breda utbud slår de flesta andra resmål, för på vilken Kanarieö kan du både åka skidor, dyka, shoppa och sola dig på en vit bred sandstrand?

1. Långsträckta sandstränder

Dubais stränder är långsträckta, finkorniga och helt perfekta för dig som vill ha en underbar dag på stranden med sol och sköna dopp. När man talar om stranden i Dubai så är det Jumeirah Beach man menar. Det är en strand som är uppdelad i flera områden, där Open Beach och Jumeirah Beach Park är de två största. Open Beach är precis som namnet säger, öppen och fri för allmänheten med både restauaranger, duschar och toaletter. För att komma in på Jumeirah Beach Park måste du betala inträde, men däremot så får du ta del av ett badparadis med allt från solsängar till pooler, volleybollplaner i vackra grönområden. Vill du ha en riktigt bekväm semester så kan du boka ett hotell med egen strandremsa, många av hotellen ligger i Jumeirah Beach eller på den konstgjorda ön Palm Jumeirah.

2. Världens lyxigaste hotell

Burj Al Arab, som har formen som ett segel, är världens enda 7-stjärniga hotell och därmed också världens lyxigaste. Det är även världens högsta hotell och mäter 321 meter över Persiska viken. Precis allt här är extremt; vad sägs om i genomsnitt åtta personal på en gäst, en vattenstråle som sprutar 42 meter upp i luften och bara äkta gulddetaljer. Här bor du i en av de 202 lyxsviterna med egen butler. Men det kostar i genomsnitt 14 000 kronor per natt att bo här så ett något billigare alternativ är att boka bord på en av restaurangerna.

3. Oändlig shopping

Dubai är synonymt med oändlig och lyxig shopping och en av anledningarna till att åka hit är för att just shoppa. Det finns ett dussintal stora köpcentrum fyllda med butiker där du framför allt kan fynda märkeskläder, elektronik och smycken. Den imponerande gallerian Dubai Mall är störst i världen med sina 1200 butiker och många attraktioner. När du väl har kommit innanför dessa dörrar så är det svårt att ta sig härifrån, se avsätt gärna en heldag. Ett annat stort köpcentrum är Mall of the Emirates, här är det både shopping, aktiviteter och underhållning som gäller. Och mat för när du är hungrig kan du välja mellan 85 olika matställen, något för alla alltså.

4. Ökenupplevelser

Har du drömt om hur det vore att vara med i Tusen och en natt? Då ska du absolut boka in en utflykt
till Dubais öken som är världens största. På en ökensafari åker du upp och ner för sanddynerna med en jeep. Här kan du även rida kamel, surfa på sanden, skaffa en hennatatuering, röka vattenpipa och se på exotisk magdans. Välj mellan en dagstur eller en med övernattning och då samtidigt få en underbar kväll under stjärnorna. Du bokar med fördel den här uflykten redan hemifrån.

5. Dyk eller åk skidor

Dubai lockar inte bara med fina stränder utan här finns dessutom bra dykvatten och möjligheter till vattensporter som jetski-åkning. För mer vattenlek finns vattenparken Wild Wadi Park med fartfyllda rutschkanor, vattenfall och pool med vågmaskin. Du kan gå direkt från havet till snön om du vill det. I köpcentrumet Mall of the Emirates hittar du Ski Dubai som är en skidinomhusbana. Och det är mer än bara skidor, här kan du även åka kälke, besöka snögrottan, bygga snögubbar och se på pingviner.

6. Byggnader att häpnas över

Här finns det många spektakulära byggnader att beundra och häpnas över och eftersom Dubai har satsat hundratals miljarder så är det många som slår rekord. De flesta ligger i stadsdelen Downtown, Mellanösterns svar på Las Vegas. Vad sägs om världens högsta byggnad Burj Khalifa som sträcker 828 meter upp bland molnen. Köp gärna en biljett för 100 AED för att se Dubais utsikt härifrån. En speciell fontän att vända blicken mot är Dubai Fountain, också världens högsta, som varje kväll har en fantastisk ljud- och ljushow.

7. Se staden ovanifrån med en helikoptertur

Nöjer du dig inte med att uppleva staden på marknivå så kan du se den ovanifrån. Att boka en helikoptertur brukar vara rätt dyrt, men att få se alla de höga skyskraporna byggnaderna är oslagbart. Prislappen ligger på runt 2000 kronor för en kvart i luften.

I Reseguidens sök hittar du alla resor till Dubai:
- Alla paketresor till Dubai
- 5-stjärniga paketresor till Dubai
- Prisvärda paketresor till Dubai
- Dubai för familjer

Om Dubai Förenade Arabemiraten

Dubai är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten vid Persiska viken. Här finns lyxhotell, världens högsta byggnad och enorma gallerior för shopping i världsklass. Det här unga och rika resmålet lockar även med långa och soliga stränder.
Golf
Arkitektur
Lyx
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
38°
Klimat i september
33°
Badtemp i september