6 coola hotell utöver det vanliga

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Hard Days Night Hotel
Bild: Woodlyn Park
Bild: Daintree Eco Lodge
Bild: Alfred Lüpke/Destination Ålesund & Sunnmøre
Sov i lejonbur eller kista på Propeller Island City Lodge i Berlin eller ta det lite lugnare i Molja fyr vid inloppet av Ålesund. Det finns udda hotell för alla smaker, från annorlunda till helgalet. Kolla in sex minnesvärda hotell från norr till söder.

Övernatta i ett Hobbit-hus

Hobbit Underground Motel, Otorohanga, Nya Zeeland
Ett besök till Nya Zeeland står givetvis högst upp på alla Sagan om ringen-fantasters önskelista. I Otorohanga på Nordön kan du dessutom bo som en hobbit, i ett litet underjordiskt motell med runda fönster och dörrar. Woodlyn Park som håller i boendet kan också erbjuda andra knasigheter som övernattning i ett flygplan från femtiotalet eller ett tåg.

Varva ner i regnskogen

Daintree Eco Lodge, Cairns, Australien
Med 15 undangömda villor mitt i regnskogen och ett utmärkt spa är detta en härlig plats för avslappning. Daintree Eco Lodge har även flera bröllopspaket att välja bland för den som går i giftastankar. Omgivningarna i Norra Queensland är perfekta för den som vill uppleva aboriginkultur eller gå på regnskogsutflykter.

Få Beatle-mania

Hard Days Night Hotel, Liverpool, England
Hotellet som öppnade för snart ett år sedan, hyser 110 specialdesignade rum i Beatlesstil. Konstverk från den välkända Shannon Collection pryder väggarna och hotellet ligger bara ett stenkast från Cavern Club där Beatles brukade spela. Om du verkligen vill frossa i Beatles ska du boka in dig i Lennon- eller Mc Cartney sviterna. Lennonsviten har vacker ljus inredning och en vit flygel som grädde på moset och Mc Cartney-rummet är färgglatt med en speciell konsttapet med tidningsurklipp om Paul själv.

Sov i lejonbur eller kista i Berlin

Propeller Island City Lodge, Berlin, Tyskland
Hotellet vill hellre betraktas som en konstutställning än ett vanlig hotell. Vart och ett av de 30 rummen är unika och skapade av den tyska konstnären Lars Stroschen. Välj och vraka bland galna rum och sov i lejonbur eller dra locket över dig i en kista. Om det känns lite magstarkt kan du istället prova rummet där allt är upp-och-ner med möbler hängande från taket, eller det diamantformade spegelrummet.

Låt gammelgäddan lura i vassen

Hotell Utter Inn, Västerås, Sverige
Du behöver inte åka långt för att hitta udda hotell – mitt i Mälaren hittar du undervattenshotellet Utter Inn. Från Västerås får du skjuts med gummibåt ut till den lilla husbåten och här kan du verkligen hitta lugn och ro, sover gör du en trappa ner, med fiskarna utanför väggen. På sommaren kan du sola på däcket eller ta den uppblåsbara kanoten till någon närliggande ö. För dig som vill hålla dig på torra land finns systerhotellet Hackspett mitt i Vasaparken i Västerås, byggd som en stor trädkoja. De båda enrumshotellen är skapade av konstnären Mikael Genberg.

Vakna med havet vid din sida

Molja Lighthouse, Ålesund, Norge
Fyren som visat vägen till inloppet av Ålesund i mer än hundra år har nu blivit ett hotell. Enrummaren hör till närliggande Hotell Brosundet och kallas för Rum 47, då hotellet i övrigt har 46 rum och detta blir det sista. Rummet är bara 3 meter i diameter men går genom två våningar. Vad kan vara vackrare än att vakna med havet vid din sida?


Länkar och mer info:
Hobbit Underground Motel
Daintree Eco Lodge
Propeller Island City Lodge
Hard Days Night Hotel
Hotell Utter Inn
Molja fyr

Hitta fler udda hotell här


Sponsrade erbjudanden: