5 upplevelser i Thailand du inte får missa

Andegus
Medlem sedan 2014, besökt 29 länder

Foto: andegus, medlem sedan 2014
Foto: andegus, medlem sedan 2014
Foto: andegus, medlem sedan 2014
Foto: andegus, medlem sedan 2014
Varje år reser mer än 300 000 svenskar till Thailand vilket gör det till det mest populära resmålet i Asien för oss svenskar. Vår medlem Gustav alias "Andegus" delar med sig av fem olika aktiviteter i Thailand som du inte får missa.

Oavsett om du är ung eller gammal finns det aktiviteter att ta del av i Thailand. En oförglömligt skön massage i ett 300 år gammalt tempel eller varför inte ett besök på en av världens vackraste stränder där James Bond vistats en gång i tiden?

Eftersom jag personligen är en stor fanatiker av Thailand har jag sammanställt en samling av fem stycken aktiviteter och besöksmål som jag älskar och som du definitivt borde få in i schemat under din visit i Thailand. Flertalet av dessa saker går att göra även för den med en lägre budget.

1. Thaimassage

En av de upplevelser som nästintill är tvunget är thaimassage. Knän, fötter, armbågar och knytnävar är bara några av de kroppsdelar som massören smidigt använder sig av vid behandlingen. Det och vridningar av dina egna kroppsdelar ger dig till stor sannolikhet en av de skönaste massageupplevelserna det finns att hitta på denna planet.

I varje nytt gatuhörn finns ytterligare en massagesalong. Utbudet och priserna kan kännas överväldigande och den slutgiltiga frågan blir – vart finns egentligen den bästa massagen? Tveklöst är det templet Wat Pho, också känt som Temple of the Reclining Buddha, i Bangkok där du kan få den absolut bästa thaimassagen till ett billigt pris under hundralappen per timma.

2. Flytande marknader

Flytande marknader har länge existerat i Thailand. Även om det numera är mest en turistattraktion så är det lika livligt nu som då. Båtar fyllda med kokande grytor, korgar med exotiska frukter och lådor packade med hemmagjorda hantverk är bara några saker som du kan hitta. Likt mycket annat i Thailand har majoriteten av varorna väldigt låga priser. Passa på att fynda och njut av härliga råvaror i en oförglömlig miljö.

Amphawa och Damnoen Saduak är de två bästa marknaderna och båda når du genom en busstur från Bangkok.

3. Wat Arun

Wat Arun är ett buddisttempel i Bangkok med detaljrika spiror av sten som sträcker sig tiotals meter upp i luften. I mörka natten lyses templet upp med kraftfulla lampor vilket ger den gråa stenen en guldlik färg och ett majestätiskt utseende. Inträdet till templet kostar knappt tio kronor och det har öppet varje dag.

4. Koh Tao

Koh Tao, också känd som Turtle Island, erbjuder ett spektakulärt undervattensliv med exotiska fiskar och vackra korallrev. För dykaren är detta en utmärkt ö att upptäcka vattnets mest makalösa platser. Det finns flera dykarskolor på ön som hyr ut dykinstruktörer och utrustning till rimliga priser.

5. Maya Beach

Maya Beach är en overkligt vacker strand som är skyddad av stora bergsväggar som sträcker sig hundratals meter upp i luften. Som ett bevis på hur vackert det är har flera storslagna filmer haft scener inspelade här. Exempel på detta är The Beach med Leonardo DiCaprio i huvudrollen och någon James Bond-film.

På grund av dess väldiga popularitet rekommenderar jag att du besöker stranden på morgonen eller kvällen för att kunna avnjuta en bild något i stil med den ovan istället för en strand fullpackad med turister och båtar.

Blev du också sugen på att åka till Thailand? I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du fler resor:
- Charter till Thailand
- Flyg till Thailand
- Hotell i Thailand


Flyg till ThailandCharter till Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26