5 unika hotell i Sverige

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Görvälns Slott
Foto: Huskvarna Stadshotell
Foto: The Lodge
Foto: Hotell Havanna
Foto: Djupvik Hotel
Vill du bo riktigt annorlunda och spännande på din hotellweekend i Sverige ska du spana in de här hotellen.

Bor du ofta på hotell – eller sällan också för den delen, så kanske du vill lyxa till det och bo lite annorlunda. Det finns många hotell i Sverige som bjuder på sovmöjligheter utöver det vanliga, här får du fem av dem.

Görvälns Slott – välj ett rum av silver

Vill du bo riktigt exklusivt och sagolikt ska du checka in på boutiquehotellet Görvälns Slott och välja silverrummet. Det är en svit inredd helt av silver med vacker eldstad och badkar. Sängen är skön och har en snirklig handgjord sänggavel. De andra 37 rummen är också unika med hög klass, inbyggd charm och rokokodetaljer som passar ett slott från 1600-talet. I flera av rummen sover du dessutom i himmelsäng. Slottet ligger i ett naturreservat i Järvfälla utanför Stockholm.
Läs mer och boka rum på Görvälns Slott

Huskvarna Stadshotell – personligt för 35 smaker

Huskvarna Stadshotell är ett personligt botiquehotell i Småland med 35 rum gjorda efter 35 olika smaker. Vad sägs om en natt i Grafittirummet, Prickiga rummet, Gulliga rummet eller Himmelska rummet? Rummen finns i flera storlekar, från small med enkelsäng till minisvit med stor säng och jacuzzi. De är färgglada och både möbler och tapeter är handgjorda. Här är design och skönhet bästa kombinationer för en bekväm vistelse.
Läs mer och boka rum på Huskvarna Stadshotell

Hotell Havanna – kubanska influenser

Hotell Havanna öppnade förra året och är Varbergs senaste badhotell. Som namnet avslöjar är detta ett hotell inspirerat av Havanna och Kuba. Här finns 40 rum inredda med ekmöbler, gamla renoverade skrivbord och tavlor inhandlade på Kuba av hotelldirektören själv. Välj enkelrum, stort dubbelrum eller flera storlekar däremellan. Bad- och spadelen är inspirerad av författaren Ernest Hemingway och ligger under hotellet i en underjordisk våning. Här finns pool, bubbelpool, bastu och flera behandlingsrum. Det är dessutom nära till havet och strandpromenaden.
Läs mer och boka rum på Hotell Havanna

The Lodge i Skåne – inrett i New England-stil

The Lodge är ett skånskt hotell på toppen av ett berg, omgivet av vacker natur. Det är inrett i New England-stil och inspirationen är hämtad från bland annat Aspen i Colorado och lodgerna i Klippiga bergen. I Treetop Lodge finns 12 större dubbelrum och en svit och en liten bit från huvudbyggnaden finns nio cabins. Koppla av i den lilla spaavdelningen med vedeldad bastu och utomhusjacuzzi.
Läs mer och boka rum på The Lodge

Djupvik Hotel – lugnt på Gotland

På det här lilla hotellet på Gotland trivs du som är ute efter en romantisk semester riktigt bra. Djupvik Hotel består av åtta mysiga rum, med max fyra bäddar i varje. Rummen har egen terrrass med solstolar och soffa, eget kök och utsikt mot Östersjön och Karlsöarna. Precis utanför hittar du cyklar för utlåning om du vill upptäcka Gotland på hjul. Du kan även läsa en bok vid poolen, ta ett glas vin, njuta av en skön behandling på hotellets spa eller ta ett dopp i havet 50 meter bort.
Läs mer och boka rum på Djupvik Hotel

Hitta din Sverigeweekend

- Se alla hotell i Sverige
- Sköna hotellerbjudanden i Sverige
- Trevliga weekendpaket i Sverige

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21