5-stjärnig lyx under 1000-lappen

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Foto: inah, medlem sedan 2006
Hotell- och jämförelsesajter gör ditt hotell billigare. Och det fina är att de gör priserna lägre även på lyxhotell. Här är 5 städer där du har stora chanser att fynda 5-stjärniga hotell i vår och sommar.

Lågprisbolag och stora hotellsajter pressar priserna på resor. Det har även gjort lyxhotellen billigare. Så varför inte boka femstjärnigt nästa gång när lyxen bara kostar några hundralappar mer än standardhotellet?

Mycket lyx i weekendfavoriten

Med sin perfekta kombination av storstad, sol och strand är Barcelona en weekendfavorit för många skandinaver. Hotellutbudet är stort och här kan du hitta centralt belägna lyxhotell under tusenlappen.

Lätt att hitta hotell i Las Vegas

Neonstaden och spelparadiset Las Vegas är lika mycket ett fenomen som det är en stad. Spektaklet är en stor turistmagnet och här är lyx en del av upplevelsen. Den amerikanska ekonomin är fortfarande stukad efter finanskrisen och det gör lätt att hitta billiga hotellrum på de finaste hotellen.

Varva ner med lyx i Bangkok

Bangkok är den perfekta staden att börja sin Thailandsvistelse i. Eller varva ner efter svettiga dagar på stranden eller i djungeln. I Bangkok finns det många prisvärda lyxhotell där du kan skämma bort dig rejält innan det är dags att åka hem till vardagen och snögloppet i Sverige.

Röd prislapp i billiga Berlin

Allt fler svenskar upptäcker Berlin som weekendstad och den tyska huvudstaden är en av vårens hetaste helgresmål. Berlin är vår närmaste metropol och staden är en skön mix av gammalt och nytt. Här hittar du bra shopping och många spännande sevärdheter. Dessutom är Berlin Västeuropas billigaste huvudstad, har ett stort hotellutbud och du når staden med lågprisflyg. Det gör att du kan få till en lyxweekend med röd prislapp.

Madrid – huvudstad i världsklass

Madrid hamnar lätt i skuggan av Barcelona när man pratar om weekend och Spanien. Den spanska huvudstaden kan inte skryta med egen strand, men har otroligt mycket att erbjuda weekendresenären. Här finns bland annat det världsberömda Pradomuseet, slottet Palacio Real, ett stort hotellutbud och matupplevelser i världsklass.

Några tips när du letar hotell

1. Jämför olika datum, det kan skilja mycket i pris.
2. Städer som besöks av många affärsresenärer är ofta billigare under veckoslut och semesterperioder.
3. Priserna i typiska turistorter går ofta ner före och efter högsäsong. Samtidigt som servicenivån höjs.
4. På Reseguiden.se jämför du priser från alla stora hotellboknngssajter och resebyråer.

Billiga lyxhotell i Barcelona

Billiga lyxhotell i Las Vegas

Billiga lyxhotell i Bangkok

Billiga lyxhotell i Berlin

Billiga lyxhotell i Madrid