5 spanska badorter med charm

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Marco Scisetti
Foto: teresita, medlem sedan 2006
Bild: Adam Regester
Gyllene sand, hemliga badvikar, medeltidsfästningar och branta klippor. Det finns en enorm variation av spanska stränder. Bakom massturismen döljer sig några riktiga pärlor – vi ger dig fem badorter med charm!

1. Puerto de Soller, Mallorca

Lilla Puerto de Soller var från början en liten sömnig fiskeby som i dag har förvandlats till en charmig badort. Här finns ingen massturism och atmosfären är intim och inbjudande. I den mysiga hamnen ligger segelbåtar och bergssidorna kantas av kalkstenshus. Sollerdalen kallas ofta för Den Gyllene Dalen, och detta beror dels på alla apelsin- och citronodlingarna som under vissa delar av året ger hela området ett gyllene skimmer.

2. Tossa de Mar, Costa Brava

Costa Brava kallas kuststräckan från Barcelona och upp mot franska gränsen. Här ligger den lilla spanska badorten Tossa de Mar, en vacker medeltida stad med berg och höga klippor som ramar in den lilla badorten. Här hittar du tydliga bevis på platsens rika, förhistoriska arv. Det finns flera arkeologiska lämningar som till exempel vakttornet Can Magi och Socors-kapellet.

3. Nerja, Costa del Sol

Nerja är ett exempel på upplevelsen av genuin, andalusisk kultur. Små, vita hus, charmigt trånga gränder och branta klippor. Stränderna är ofta av det mindre slaget och bland de mest omtyckta är Playa Burriana som ligger en bit utanför stan. En populär plats är Europabalkongen från vilken du har en slåande utsikt över havet – hit åker allt från kärlekspar till naturälskare.

4. Cala d'Or, Mallorca

Cala d’Or betyder ”den gyllene viken” och den långsmala semesteorten har inte fått detta namn utan anledning. Cala d’Or är egentligen sju små orter som vuxit ihop och de många vackra vikarna skär in i den klippiga kusten. Sex sådana strandvikar ligger i själva Cala d’Or, omgiven av hotell och prydliga promenadstråk. Orten har en något exklusiv atmosfär och drar huvudsakligen en vuxen publik med ett öga för lyx.

5. Pals, Costa Brava

Den lilla och charmiga badorten Pals ligger längs Costa Brava nära den franska gränsen. Åker du hit kan du antingen välja att bo vid stranden Platja de Pals eller i den vackra och mysiga medeltida staden Pals som ligger några kilometer inåt i landet. Stranden är gyllene och mjuk, och omkransas av bergen och klipporna som kännetecknar den spanska Costa Bravakusten. För den golfintresserade finns det flera fina golfbanor i området.


Hitta allt om Spanien på resmålssidan.Hitta boende:

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=7c6780bbc95f1488182c16bf78bc7702&site=reseguiden&javascript=1“”]Flyg till Spanien:

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=8b0d9b8261a669265deab8b57c66b6db&site=reseguiden&javascript=1“”]


Spanien