5 snabba storstäder

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

När våren kommer i de sydliga delarna av Europa är det perfekt att resa dit över en weekend. Här tipsar vi om vart du kan resa med direktflyg från de största städerna i Sverige.

Från Sveriges största städer kan du snabbt och enkelt ta dig ut i Europa med direktflyg. På så sätt kastar du inte bort en massa värdefull tid på resan när du bara ska vara borta över en helg. Här är fem städer där du kan möta våren om bara några få timmar. Vi har valt att även ta med Köpenhamn då det är så pass nära och då de erbjuder många bra avgångar.

Alicante

Costa Blancas huvudstad är en stad man lätt glömmer om man ska på weekendresa till Spanien, men med tanke på att det går direktflyg hit från flera städer i Sverige är det ett perfekt resmål. Här är det ingen massturism eftersom de flesta som reser hit är på väg till semesterorterna utanför staden. Väldigt trevligt att få staden för sig själv! Här kan du spatsera på den vackra hamnpromenaden Explanada d´Espanya som under sommarmånaderna är helt bilfri. Alicante har också en stadsstrand, Playa del Postiguet, som är populär bland lokalbefolkningen. I den gamla stadsdelen, El Barrio, ligger många av stadens bästa tapasbarer. Gillar du att shoppa har du inte heller kommit fel, här kan du välja mellan outlet-butiker runt universitetsområdet och i centrum ligger det massor av både kända och okända butiker, dessutom finns här det stora varuhuset El Corte Inglés.
Så tar du dig hit: Med direktflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Här kan du boka hotell i Alicante.


Flygbiljetter till Alicante


Dubrovnik

I Kroatien ligger en av Europas vackraste städer, nämligen Dubrovnik. Med sitt härliga klimat är det en perfekt stad att resa till på våren när temperaturen snabbt är uppe i 20 grader. Hit reser man för att njuta av det goda livet med fantastisk mat och god dryck. Det finns lite shopping också, och är det väldigt varmt en dag kan man passa på att lata sig på stranden i några timmar. Här är vattnet kristallklart som överallt i Kroatien, och har du lite mer tid kan du ta en båttur ut i skärgården.
Så tar du dig hit: Med direktfly från Stockholm

Här kan du boka hotell i Dubrovnik.


Flygbiljetter till Dubrovnik


Nice

En weekend på den franska rivieran är aldrig fel, och enklast är det att ta sig till Nice. Staden har allt man behöver för en härlig vårweekend, som shopping, kultur, museum, god mat och en jättefin, sju kilometer lång strand mitt i centrum. Här får du inte gå miste om den otroligt vackra gamla stadsdelen som ligger i de östra delarna av staden. Här kan man gå runt i timmar, och blir du trött i fötterna är det bara att slå sig ner på en av de många uteserveringarna på marknadsplatsen Cours Saleya.
Så tar du dig hit: Med direktflyg från Stockholm och Köpenhamn.

Här kan du boka hotell i Nice.


Flygbiljetter till Nice


Palma

Mallorca är inte bara ett resmål man åker på sol och badsemester till, man kan faktiskt åka hit på en storstadsweekend också. Huvudstaden Palma är ett perfekt weekendresmål som lockar med vackra sandstränder, trendiga nattklubbar och barer, fantastisk mat på de många tapasrestaurangerna och väldigt bra shopping. Det är självklart nästan alltid bra väder under sommarhalvåret, och våren är extra fin. Bor du i centrum är det bara 15 minuter att gå till stranden. Gå inte miste om ett besök i den vackra katedralen Catedral de Palma, och den gamla staddelen som ligger precis bakom katedralen är den charmigaste delen av Palma.
Så tar du dig hit: Med direktflyg från Stockholm, Malmö och Köpenhamn.

Här kan du boka hotell i Palma.


Flygbiljetter till Palma


Barcelona

Ett av Europas mest populära weekendresmål är Barcelona, speciellt på våren och hösten när det är väldigt behagliga temperaturer här. Staden har verkligen allt och är en riktig storstad men du kan likaväl snabbt och enkelt ta dig till den fina sandstranden nästan oavsett var i staden du bor. Barcelona lockar med fantastisk fotboll på Camp Nou, de bästa tapasrestaurangerna, kända byggnader som La Sagrada Familia och så mycket bra shopping att det är lätt att resa härifrån med fulla väskor och tomma kreditkort.
Så tar du dig hit: Med direktflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Här kan du boka hotell i Barcelona.


Flygbiljetter till Barcelona