5 skäl att älska sommaren i New York

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: sperlbauer, medlem sedan 2006
Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
Sommarvärmen slår till, asfalten kokar och New York-borna själva flyr staden. Är det verkligen kul att sommarsemestra i en storstad? Vi listar några sköna höjdpunkter för dig som planerar att semestra i New York i sommar.

New York är en upplevelse under vilken tid som helst på året, men under sommarmånaderna finns fina fördelar. Visst kan det bli varmt och trångt emellanåt, men det är också mycket på gång och många upplevelser är till och med gratis. Vi listar några sköna höjdpunkter för dig som planerar att semestra i New York i sommar.

1. Gratis utomhusbio

Under veckans alla dagar finns chans att se film under bar himmel på olika platser i New York. Bryant Park och Brooklyn Bridge Park är två ställen där det visas film på måndagar, respektive tisdagar hela sommaren. Se till att vara på plats i god tid och ta med dig något att sitta på. Filmerna drar ofta igång runt åtta- niosnåret och det bästa är att det är helt gratis! Se en veckoplan över var det visas film varje dag här.

2. Grönskande parker

På sommaren blommar stadens parker upp och det är skönt att varva alla sevärdheter och shopping med lata stunder i det gröna. Köp gärna med picknick och se det som en paus eller ta en heldag. Promenera, hyr cyklar eller ro i de små sjöarna. Kungen av parker är självklart Central Park, men det finns även andra mindre alternativ.

3. Gratiskonserter och musikfester

På sommaren är det gott om gratis händelser. En av de största gratisscenerna är Summerstage i Central Park. Här hålls en rad uppträdanden ur varierade genrer och stilar. Du hittar Summerstage i Central Parks östra del, nära Ramsey Playfield. I parken hålls även gratis teaterföreställningar - Shakespear in the park. Kolla gärna in tidningen Time Out där du kan läsa mer om vad som är på gång runt om i New York.

4. Takterass-häng

Sommaren bjuder på behagliga temperaturer och vilket sätt passa bättre att se New York på än från en takterass? På Greenhouse 36:s 10:e våning på nummer 341, w 36th Street, hittar du Madison Square Terrace. 230 Fifth är en annan omtyckt takterass med schysst utsikt. Som namnet antyder ligger den på 230 Fifth Avenue. Många hotell har egna roof top bars och det finns gott om varianter att välja på.

5. Förmånliga kampanjer

Att åka till New York och samtidigt spara en slant låter konstigt. Men under sommaren finns många fördelaktiga hotellerbjudanden och kampanjer på attraktioner. Så visst kan du spara en slant och samtidigt passa på att shoppa loss sluttampen av sommarens reor. Kolla in sommarkampanjen Real Deal på NYCGO.com. Rabatt på alltifrån museum till guidade turer och restauranger under sommarmånaderna.

Allt om New York på ett ställe Hitta flyg, hotell och erbjudanden.


Mer användbar information här:
230 Fifth
Greenhouse 36
NYCGO.com
Public Theater
Summerstage
Time Out


Flyg till New York från:

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=0411e6bf3d87e5c12e7f941a0bb1fa04&site=reseguiden&javascript=1“”]Hotell i New York från tre stjärnor:

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=ff2cb65bd1f5ad932bf22a2bc4a3d422&site=reseguiden&javascript=1“”]

Om New York New York, USA

Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.
Nöjesliv
Konst
Kultur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping
26°
Klimat i september
Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53