5 romantiska weekendförslag i Sverige

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thorskog slott/ Lisa Nestorsson
Foto: Thorskog slott
Foto: Bjertorp slott
Foto: Bjertorp slott
Foto: Baldersnäs Herrgård
Foto: Baldersnäs Herrgård
Foto: Dömle Herrgård
Foto: Dömle Herrgård
Drömmer du om att få komma iväg med din stora kärlek och få bo i ett slott eller en herrgård? Eller har ni kanske tänkt gifta er och vill ha ett riktigt sagobröllop? Här har vi letat upp platserna där drömmen kan gå i uppfyllelse.

Att få komma iväg på på tu man hand tillsammans med sin stora kärlek brukar alltid vara uppskattat och något som känns lite lyxigt. Om man dessutom kan få checka in på ett sagolikt slott förstärker bara känslan ytterligare. Vi har här valt ut våra svenska favoriter där romantiken flödar och där det också finns möjlighet att få sitt drömbröllop.

Thorskogs slott – ett klassiskt äventyrsslott

Äventyrliga Thorskogs slott, fyra mil norr om Göteborg, är omgivet av en praktfull engelsk park och kan skryta med både presidenter och statsministrar som gäster. Här finns alla förutsättningar för att få ett riktigt drömbröllop oavsett årstid. Thorskogs slott är känt för sin utsökta mat och goda service. Rummen på slottet är smakfullt och varmt inredda och är alla döpta efter slottets tidigare ägare. Thorskogs slott erbjuder en mängd olika weekendpaket, inklusive ett golfpaket för den som önskar vara lite aktiv.
Läs mer om Thorskogs slott här.
Max antal bröllopsgäster: 110 personer
Övernattning: 40 rum med 72 sängplatser

Bjertorp slott – uppfyller alla önskningar

Bjertorp Slott är Sveriges yngsta jugendslott och de fantastiska rummen har alla en individuell prägel. Här har man lösningar för alla möjliga bröllopsönskningar och kan hjälpa till med allt från transport till frisör och fotograf. Välj mellan att vigas utomhus, i en av slottets vackra salonger eller i Fyrunga kyrka. Slottets kök serverar nordisk mat med inspiration från det klassiska, franska köket. Här serveras endast lokala råvaror och menyerna präglas av säsongens läckerheter. Restaurangen finns även omnämnd i Sveriges ledande restaurangguide, White Guide 2012. Här finns olika upplevelse- och golfpaket att välja mellan.
Läs mer om Bjertorp slott här.
Max antal bröllopsgäster: 130 personer
Övernattning: 35 rum, varav 2 hotellsviter

Baldersnäs Herrgård – visualiserat i romantisk bok

Baldersnäs Herrgård är omgivet av en storslagen miljö med en fantastisk parkanläggning – parken beskrivs i boken Den romantiska parker. Herrgården är belägen på en grön och frodig halvö i Laxsjön, en del av Dalslands kanal. Lokala specialiteter med säsongens råvaror tillagas grundligt i det förstklassiga köket. De flesta som gifter sig här väljer att ha vigseln i den vackra parken, och vill du ha hjälp med hela eller delar av planeringen hjälper de gärna till. Rummen på Baldersnäs Herrgård är mysiga och harmoniska och vissa utav dem har originella kakelugnar.
Läs mer om Baldersnäs Herrgård här.
Max antal bröllopsgäster: 80 personer
Övernattning: 30 rum på herrgården med 58 sängplatser

Dömle Herrgård – en morgongåva från 1456

Vackra Dömle Herrgård ligger i Värmland, och var ursprungligen en morgongåva till en ung brud. Med egen kyrka och en vacker park är gården idealisk för bröllop och bröllopsfester. Dömle Herrgårds prisbelönta kök erbjuder tre-, fem- och sjurättersmenyer tillsmmans med noga utvalda viner. De nyrenoverade rummen är mysiga och inbjudande och för er som vill lyxa till det ordentligt är Drömlesviten det självklara valet. Välj mellan olika weekend- och golfpaket.
Läs mer om Dömle Herrgård här.
Max antal bröllopsgäster: 130 personer
Övernattning: 51 rum

Hillringsbergs Herrgård – bröllopsfest för finsmakare

Hillringsbergs Herrgård, vid Glafsfjordens strand, är omgivet av vacker miljö och ger en idyllisk inramning runt bröllopet om du tänkt gifta dig här. Man kan vigas vid den vackra fjorden, i den fina trädgården eller i Glava kyrka från 1700-talet. Alla måltider som serveras på herrgården tillagas av färska råvaror från egen jord, från fjorden eller den närliggande skogen. Är man sugen på att aktivera sig finns det en massa roliga saker att göra som till exempel jakt, fiske, golf, häst & vagn, cykling, folkrace och matlagning.
Läs mer om Hillringsbergs Herrgård här.
Max antal bröllopsgäster: 120 personer
Övernattning: 28 rum med 60 sängplatser


Fler romantiska erbjudanden i Sverige

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21