5 prisvärda orter i Alperna

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Alexander Tolstykh / Thinkstock
Foto: Tomasz Wieja / Thinkstock
Foto: j-wildman / Thinkstock
Foto: Francois Sachs / Thinkstock
Foto: peplow / Thinkstock
Många av de mest berömda skidorterna i Alperna är dyra både vad det gäller boende och mat. Vi har letat upp några mindre kända resmål – som också är prisvärda.

De flesta skidorter som är populära här i Sverige är också dyra att besöka. Priserna skenar lätt iväg både när det gäller liftkort, boende och mat. Det gäller framför allt på de orter som enbart består av hotell och restauranger som vänder sig till turister. Men det finns lite mer okända resmål där du kan bo billigt eller där maten är särskilt prisvärd. Vi har letat upp fem prisvärda resmål i Alperna.

Mayrhofen, Österrike

Skidorten Mayrhofen är det största resmålet i den populära Zillertal-dalen. Mayrhofen är framför allt populärt bland ryssar, engelsmän och belgare. Ett 6-dagars liftkort för en vuxen person kostar ca 2 200 kronor. Många barnfamiljer åker hit eftersom det finns bra och prisvärda dagis för barnen.
Sök hotell i Mayrhofen här.
Här hittar du flygbiljetter till Innsbruck.

Söll, Österrike

Staden Söll är en av många skidorter i det största skidområdet i Österrike, SkiWelt. Här kan du använda ditt liftkort i mer än 250 kilometer backar. Ett 6-dagars liftkort kostar från cirka 2 150 kronor under högsäsong. Söll är den bästa orten för dig som vill bo centralt och lätt kunna ta dig till områdets alla skidbackar. [
Sök hotell i Söll här.
Här söker du flyg till Innsbruck.

Schladming, Österrike

Staden Schladming är en vanlig småstad som förvandlas till en mysig skidort under vintermånaderna. Det finns fyra berg runt Schladming som är fyllda med skidbackar. Här finns framför allt många backar för nybörjare. Trots att liftkorten här kostar från cirka 2 200 kr (6 dagar) under högsäsong så gör de billiga priserna på restaurangerna att det är ett mycket prisvärt resmål.
Sök hotell i Schladming här.
Här kan du söka flyg till Salzburg.

Les Deux Alpes, Frankrike

Det här är en av få skidorter i Alperna som har massor av bra snö hela året. Les Deux Alpes ligger mycket högt, på 1 600 meters höjd, och dess mest spännande skidåkning är en glaciär på 3 450 meters höjd. Det finns totalt 220 kilometer skidbackar och dessutom massor av off-pist-backar. Ett liftkort för 6 dagar kostar cirka 2 000 kronor men ger dig också gratis inträde till en pool och en isrink. Det här är en perfekt skidort för nybörjaren eftersom det finns sju olika mycket lätta backar där du kan träna helt gratis.
Sök hotell i Les Deux Alpes här.
Här kan du söka billiga flyg till Genève.

Morzine, Frankrike

Morzine ligger i det mycket större skidområdet Portes du Soleil nära den franskas gränsen till Schweiz. Det här är det perfekta resmålet om du vill prova olika backar varje dag, här finns 12 skidorter inom några mil. Liftkortet kostar cirka 2 300 kronor för 6 dagar.
Sök hotell i Morzine här.
Här hittar du flyg till Genève.

Hitta din resa:

- Hitta och jämför fler resor till Alperna >>
- Kolla in alla skiderbjudanden >>
- Se all information om Österrike >>
- Se all information om Frankrike >>