5 öar – 5 hotell

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Fritidsresor
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Sommarens stora vinnare kommer att bli Grekland. Det är det mest populära resmålet och redan nu har många bokat sin sommarsemester till sin grekiska favoritö. Vill du också resa till Grekland, men behöver lite inspiration? Här har vi letat fram fem härliga öar och fem bra hotell.

Sommaren är bäst i Grekland, och här har vi valt ut öar som kanske inte är de mest kända. Just därför är det inte så stor risk att du springer på grannen hemifrån vid poolkanten. Genuina grekiska öparadis som du garanterat kommer älska.

Skopelos

Många menar att Skopelos är en av de vackraste öarna i Grekland. Och trots att många fick upp ögonen för ön efter storfilmen Mamma Mia som spelades in här, är det fortfarande en lugn och avslappnad ö utan de enorma turistströmmarna som man kan uppleva på andra grekiska öar. Här får du fantastiska stränder och badvikar, gröna fält och olivlundar. Ön är också känd för sina inte mindre än 360 kyrkor. De flesta som kommer hit bor i Skopelos stad, en otroligt härlig liten by med ett bra urval av tavernor och fina, små butiker och gulliga små gränder. De flesta och bästa stränderna ligger på syd- och västkusten av ön, så här är det perfekt att ha en hyrbil i några dagar för att utforska stränderna och hitta din favorit. Ett populärt hotell i Skopelos stad är Skopelos Village som ligger strax utanför centrum och som har en härlig terrass och pool.
Läs mer och boka din resa till Skopelos här.

Antiparos

Är du ute efter en liten ö, med en härlig mix av människor och fantastiska stränder så ska du resa till Antiparos. Resan hit kan kännas lite lång, men det glömmer du snabbt när du är på plats. I Antiparos stad är huvudgatan bilfri, det är perfekt att slå sig ned här på ett kafé eller en taverna för något gott att äta eller dricka, eller bara spatsera omkring och titta i de små butikerna. Stränderna är sandstränder som är långgrunda och barnvänliga, så här trivs hela familjen. Vill du bo mitt i smeten beställer du ett rum på hotellet Mantalena som ligger i hamnen med bara 40 meter till centrum och 400 meter till stranden.
Läs mer och boka din resa till Antiparos här.

Patmos

Den här lilla vackra ön har en mysig hamn och unika sevärdheter som inte finns på någon annan ö i den grekiska övärlden. Trots att ön är så liten finns en fin strandpromenad i hamnstaden Skala, som passar perfekt för romantiska kvällspromenader. I Skala finns även mysiga kaféer, flera bra restauranger och shoppinggator med alla möjliga sorters butiker. Bo gärna på omtyckta Hotell Skala där du har närhet till det mesta. För dig som är intresserad av historia och religion kan du frossa i upplevelser som till exempel Johannesklostret med sin imponerande skattkammare eller grottan där Johannes hörde Guds röst. Patmos erbjuder ett tiotal stränder, med allt från grus- till sandstränder. Kombinera gärna Patmos med till exempel Samos för att se och uppleva så mycket som möjligt av den grekiska övärlden.
Läs mer och boka din resa till Patmos här.

Naxos

Några av de bästa stränderna i ögruppen Kykladerna finner du på vackra Naxos. Hit har det gått charterresor i många år, men mängden turister är fortfarande ganska liten, och en stor del av de som kommer hit är greker från andra delar av landet. Vackra Naxos stad har allt man kan önska sig med tavernor, fina barer och mysiga kaféer, utan att det blir för mycket. Atmosfären är avslappnad och lugn. Ön är populär bland barnfamiljer på grund av de vackra och barnvänliga stränderna. Ett bra hotell är Nissaki Studios som ligger i Naxos stad, alldeles vid stranden och bara 100 meter från centrum.
Läs mer och boka din resa till Naxos här.

Thassos

Kristallklart vatten, fina sandstränder och gröna omgivningar får du på Thassos. Även här är en stor del av de besökande greker så atmosfären är genuint grekisk även att det är en semester-ö. Det finns många små byar att bo i och det är inte något problem att hitta en by som passar just dina önskemål. Bor du i Thassos stad har du kort väg till allt, staden har en fin hamnpromenad och det är gångavstånd till två fina stränder. Det finns också en liten strand i centrum, perfekt för ett kvällsdopp i värmen. På det mysiga hotellet Villa Fotini bor du med perfekt läge i förhållande till både strand och centrum, och hotellet har en fin pool.
Läs mer och boka din resa till Thassos här.


Charter till Grekland

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.