5 nyårsfester i toppklass

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: City of Sydney
Foto: busylizzy, medlem sedan 2006
Det är hög tid att planera den afton som defenitivt gör anspråk på att vara årets mest spektakulära. Vi listar städerna med de coolaste festligheterna.

Med mindre än två månader kvar till det nya året är det hög tid att börja planera in hur du ska fira tolvslaget – och var i världen. Här är fem städer som inte lämnar någon besviken.

Sydney – för dig som vill vara först

Vill du vara bland de första att välkomna 2010 och dessutom i en varm och behaglig miljö? Då är Sydney något för dig. Festligheterna i hamnområdet börjar redan under eftermiddagen och klockan 21 är det familjefyrverkeri, följt av Harbour of Light Parade med mer än 50 ljusklädda båtar. När klockan slår tolv exlopderar hamnen i en spektakulär fyrverkerishow, med Harbour Bridge i huvudrollen.
Var: Darling Harbour och området kring Harbour Bridge är hett, men även parker och utsiktspunkter längre bort.

New York – klassiskt firande på Time Square

På nyårsafton är det full rulle vid Time Square när glada festprissar samlas för att se den färgsprakande nyårsbollen sänkas ned vid tolvslaget. Nyårsfirandet har anor från 1904 och varje år regnar ungefär 1 ton konfetti över området. Underhållning i olika former under kvällen, se till att vara på plats tidigt.
Var: Time Square. Satsa på att få plats längs Broadway, från 43th Street till 50th Street eller längs 7th Avenue så långt som till 59th Street.

Las Vegas – galnare än vanligt

På nyårsafton blir Amerikas galnaste stad om möjligt ännu galnare. The Strip förvandlas till en stor gatufest och vid tolvslaget blir det en fyrverkerishow som heter duga. Ett alternativ är nyårsfesten på Fremont Street där en stor ljud- och ljusshow visas på det gigantiska taket, med över 2,1 miljoner lampor som täcker himlen över gatan. Underhållning blir det också så klart.
Var: The Strip eller Fremont Street Experience

Rio de Janeiro – beachparty och karnevalsyra

Varje år festar mer än två miljoner människor in det nya året på Copacabana-stranden i Rio de Janeiro. Folk börjar droppa in redan på eftermiddagen, men vid sju-snåret kommer festen igång på allvar, när spelningar och DJ-akter drar igång. Efter tolvslaget fortsätter festen hela natten och på många hotell längs stranden kan du avrunda med champagnefrukost på nyårsdagens morgon. Klä dig gärna i vitt – det sägs bringa lycka på det nya året.
Var: Stranden i Copacabana.

Edinburgh – gatufest i världsklass

I Edinburg smyger firandet igång redan den 29 december och håller på i hela fem dagar. Själva höjdpunkten är så klart nyårsafton där Edinburg's Hogmanay Street Party går av stapeln. Festligheterna drar igång klockan 21 och fortsätter sedan med underhållning, dans och kända DJ:s på tre scener.
Var: Princes Street i centrala Edinburgh.

Hitta ditt nyårsflyg

Nyårsboende från 3 stjärnor

Mer om städernaSydneyNew YorkLas VegasRio de JaneiroEdinburgh