5 måsten på Öland

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Öland är ett populärt resmål för semester-svenskar och har mycket att erbjuda. Här är 5 måsten för förstagångsbesökaren.

På sommaren beger sig många besökare över Ölandsbron för att upptäcka det långsmala Öland. Här följer fem snabba tips för förstagångs-besökaren:

1. Böda Sand
Om solen håller sig framme rekommenderas ett besök till den populära stranden Böda Sand. Stranden ligger på norra Ölands ostkust med närhet till camping för den som vill övernatta. Familjevänligt!

2. Borgholm
Borgholm är en sann sommarstad som verkligen blommar upp under säsongen. Ett sprudlande nattliv, bra restauranger och mycket mer. Missa inte ett besök i Borgholm!

3. Ölands djurpark
Spana in exotiska djur på Ölands djurpark. Här finns mycket att se, men det är inte bara djur att kolla på, det är också ett nöjesfält och vattenland. Ta en heldag och lek loss tillsammans.

4. Långe Jan
Vid Ölands södra udde finns Sveriges högsta fyr, som sträcker sig hela 42 meter över havet. Fyren är öppen för allmänheten och det går fint att klättra upp de 197 trappstegen och njuta av utsikten över havet! Fyren byggdes 1785 och används fortfarande, men är idag helautomatiserad.

5. Stora alvaret
Det stora alvaret på södra Öland är världsarvsmärkt och har en alldeles unik natur. Ett vackert, men kargt område som passar för vandringar och utflykter för den naturintresserade. Många kommer på våren för att kolla in orkideerna.

Psst! Har du sen semester eller möjlighet att ta ut några extra dagar? Åk till Öland och upplev Skördefesten i slutet av september! Då bjuds det på mycket festligheter och nyskördade godsaker. Boka in den 24-27 september i kalendern.


Öland i siffror

Visste du att…
… ön mäter som mest 16 kilometer på bredden.
… det finns 7 golfbanor på Öland.
… Ölandsbron är 6072 meter lång och därmed Sveriges längsta bro.
… 32 olika sorters orkidée växer på Öland.
… det finns över 50 badplatser.

Några användbara länkar:
Ölands skördefest
Öland.com
Ölandturist


Hitta boende på Öland

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=3ae43b4108259c7456cebaab79d48a10&site=reseguiden&javascript=1“”]Surfa in på Ölands resmålssida

Öland Sverige

Populära resor från Göteborg till Öland