5 heta weekendstäder

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: alex81, medlem sedan 2006
Hösten är weekendresornas tid och i Europa finns många schysta städer att välja bland.

Vi listar fem heta weekendstäder i Europa för dig som vill iväg i höst. Alla har de något speciellt att bjuda på – från arkitektur, till nöjen, shopping och kultur – eller en mix av alltihop.

1. Rom – arkitektur och historia

Rom är staden som alla bör besöka minst en gång i livet. Här samsas gamla byggnader med den moderna staden och det finns mycket att se för den som gillar arkitektur. Sevärdheter som Spanska Trappan, Fontana di Trevi och Colloseum är ett måste för förstagångsbesökaren. Leta dig gärna bort från de mest turistiga gatorna på kvällarna för att hitta mysiga restauranger.

2. London – shopping och nöje

HIt åker vi svenskar gärna för att shoppa och insupa kultur- och nöjesliv. Många passar på att se stora musikaler, gå på teater, konserter eller bara roa sig i det blomstrande nattlivet. Shoppingen rymmer allt från lyxiga märken till loppmarknader och du kan verkligen hittade varierade fynd. Vid försäljningsställena runt Leicester Square kan du köpa kraftigt rabatterade musikalbiljetter.

3. Berlin – konst och kreativitet

Coola Berlin sjuder av liv dygnet runt och är ett kreativt centrum för konst, design och musik. Här kan du gå på alternativa konstutstälningar, gallerier och roa dig kungligt i det intensiva nattlivet. Som en bonus är det riktigt billigt att leva och bo i Tysklands huvudstad. Många av klubbarna ligger i östkvarteren Mitte, Friedrichshein och Prenzlauer Berg och de stänger inte förrän det har blivit ljust.

4. Lissabon – charmig uppstickare

Charmiga Lissabon är en riktig uppstickare bland weekendstäderna. Staden ligger på sju kullar och längs de slingrande gatorna finns både prisvärd shopping, trevliga restauranger och ett schyst nattliv. Lissabon är en av de billigare storstäderna i Europa och dessutom finns många trevliga budgetboenden. När sajten Hostelworld tidigare i år publicerade sin lista över världens bästa hostel 2010 återfanns hela fem av topp tio i just Lissabon.

5. Prag – öl och skön stämning

Prag har kommit att bli en riktig weekendfavorit för många. Här hittar du en skön mix av vackra byggnader, billig öl och avslappnad stämning. Helt enkelt det mesta som krävs för att en weekendresa ska bli lyckad! Besök gärna ett bryggeri – Staropramen är ett av de mest välkända. I Prag finns dessutom många marknader och bra secondhand-shopping.

Biliga flyg till Rom från utvalda orter


Billiga flyg till London från utvalda orter


Billiga flyg till Berlin från utvalda orter


Billiga flyg till Lissabon från utvalda orter


Billiga flyg till Prag från utvalda orter


Skräddarsy din egen weekend

Sök och jämför flyg
Sök och jämför hotell

Billiga hotell från tre stjärnor