5 heta städer 2009

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: sperlbauer, medlem sedan 2006
Foto: finland, medlem sedan 2007
I år ska du satsa på en resa till Tyskland, Kuba, Litauen, USA eller Island – där återfinns nämligen några av de allra hetaste städerna under 2009.

Fem glödheta städer som erbjuder det lilla extra i år:

1. Berlin

Den 9 november är det 20 år sedan Berlinmurens fall. Därför är det extra mycket utställningar och kul grejer på gång i staden år 2009. I sommar är det dessutom VM i Friidrott. Det är helt klart dags att planera in ett besök i den tyska huvudstaden.

2. Havanna

Åk till Havanna 50 år efter revolutionen och skapa dig en egen bild av det omtalade Kuba. Upplev musiken och rytmerna som finns i varje gathörn och känn vingslag från en svunnen tid.

3. Vilnius

Staden är inte bara huvudstad i Litauen men också Europeisk kulturhuvudstad 2009. Det firas självklart med musik, dans, teater och allehanda utställningar, föreställningar och workshops under hela året.

4. Washington DC

Snart är det dags för presidentskifte i USA och Washington hamnar åter i rampljuset. Den 20 januari svärs Barack Obama in och det blir fyra dagar av festligheter med början i välkomstcermonin den 18 januari.

5. Reykjavik

Den isländska kronan är fortfarande låg och det är riktigt billigt på Island just nu. Passa på att uppleva Reykjaviks charm till ett bra pris. Kombinera gärna hett nattliv med varma källor eller utflykter.

Hitta din resa:
Sök och jämför flyg
Kolla in olika hotell på karta


Mer info:
20 år sedan Berlinmurens fall
Cuba Tourist Board
Europeisk Kulturhuvudstad 09: Vilnius
Läs mer om Washington och Obama
Få koll på vad som händer i Reykjavik

Sponsrade erbjudanden: