5 heta destinationer för safari

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Foto: linsmo, medlem sedan 2006
Foto: missymaria, medlem sedan 2007
Safari är så mycket mer än att bara se på djur. Du upplever även spännande kulturer, unik natur och hamnar på destinationer få andra resenärer besöker. Och känns det dyrt kan du kapa kostnader genom att skapa en egen paketresa.

På senare år har många resenärer upptäckt safari. Det är ett skönt sätt att både koppla av och uppleva, samtidigt som man besöker annorlunda platser bortom de största resmålen.
Safari omges av en exklusiv aura, men priserna skiljer mycket. Lodger finns i många prisklasser: från att du bor i enkla hustält med enkla faciliteter till lyxbungalows med egen pool och egen guide.
Ett sätt att hålla kostnaderna nere är att fixa resan själv och boka safarin med en lokal arrangör.
Här presenterar vi 5 spännande safaridestinationer.

Kenya och Tanzania

För de stora savannernas myllrande, vilda djurliv är Kenya och Tanzania de bästa alternativen. Här besöker man främst Serengeti och Masai Mara och den största upplevelsen är de stora årliga förflyttningarna av de väldiga hjordarna med gräsätande vilt. I Kenya och Tanzania är det vanligt att kombinera en veckas safari med sol och bad på ön Zanzibar.
På egen hand: Det bästa är att flyga till Nairobi (Kenya) eller Arusha (Tanzania).

Botswana

Botswana är en fantastisk safaridestination med många spännande upplevelser. Här hittar du inga spår av massturism och området med reservat runt Okavangoflodens inlandsdelta visar upp ett fantastiskt djurliv.
På egen hand: Gaborone ligger långt från Okavango, det bästa är att flyga till Maun.

Sydafrika

Sydafrika erbjuder främst safari i norra delarna, runt och i den berömda Krüger National Park. Vill du inte åka så långt erbjuder parkerna kring Kap och Garden Route bra möjligheter att se spännande djur. Precis som i Kenya och Tanzania finns det i Sydafrika bra möjligheter att kombinera safari med sol och bad.
På egen hand: Flyg till Kapstaden eller Johannesburg.

Indien

Afrika har sina Big Five, men Indien har tigrar. Ska du besöka detta folkrika land finns det flera reseföretag som erbjuder paket som innehåller tigersafari.
En populär nationalpark är Kanha, som har uppemot 100 vilda tigrar. Det var här Kipling skrev Djungelboken.
På egen hand: Närmsta flygplats är Nagpur, men det är lättare att hitta bra priser till Mumbai eller Delhi.

Spetsbergen

Vill du se mäktiga isbjörnar är Spetsbergen ett bra resmål. På ögruppen och på isarna runtomkring finns cirka 5000 vita björnar. Dessutom finns andra intressanta arkiska djur, så som vildren, lunnefågel och valross.
På egen hand: Flyg till Longyearbyen

Flyg till safari