5 hemliga hotell i Spanien

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Bild: Son Siruana
Hitta guldkornen på Mallis och i Andalusien. Här är fem hotell du alltid drömt om att bo på i Spanien.

Det är lätt att hamna på småtrista hotell på orter som känns charterstandardiserade. Men de riktigt bra hotellen finns där, i form av ombyggda 1500-talsgårdar och superpimpade designhotell.

Mallorca


Enkelt men med känsla i Cala San Vicente
Bo på det lilla familjedrivna hotellet Niu i Cala San Vicente. Det är ett enkelt hotell med med ett fantastiskt läge och utiskt över en liten badvik. Niu ligger vackert mellan stranden och bergen, omgivet av pinjeträd.

Läs mer och boka här.

Gårdslyx på Son Siruana
Hotellet är från början en äldre gård byggt i mallorcinsk stil med balkong eller terass. Det är byggt 1784 och är beläget på en kulle i det vackra jordbruklandskapet. Son Siruana har en fin trädgård och ett stort poolområde med solstolar. Det är vackra omgivningar och från hotellet är det nära till vandringsleder och friluftsliv.

Läs mer och boka här.

Palma de Mallorca


Stadens läckraste designhotell
Mision de San Miguel ligger i centrala Palma och har snyggt designade rum, en riktigt bra restaurang och bra bar. Runt hörnet ligger Plaza Mayor och flera mysiga gågator.

Läs mer och boka här.

Andalusien


Lyxigt och romantiskt
Ronda är en vacker andalusisk by och Hotel Molino del Arco är ett av Rondas lyxigaste hotell. Byggnaden är från tidigt 1700-tal med romantiska omgivningar med små gångvägar och skuggande träd. Flyg till Malaga och hyr sedan bil.

Läs mer och boka här.

1500-talscharm i Vejer de la Frontera
Hotel V är ett litet lyxhotell som ligger i Gamla stan i Vejer de la Frontera. Det är en charmig stad på Costa de luz som ligger i en vacker omgivning med utsikt över det andalusiska landskapet och Vejers kulturarv. Det är cirka en mil till stranden El Palmar. Byggnaden är från 1500-talet och har restaurerats på ett vackert sätt. Hit tar du dig med flyg till Malaga.

Läs mer och boka här.

Hitta billiga resor till Spanien här.

Billiga flyg från din stad till Malaga

Flyg från din närmsta stad till Palma de Mallorca

Massa resor till Spanien

Spanien