5 dagsutflykter från London

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Dreamstime
Bild: Dreamstime
Foto: pennielane, medlem sedan 2007
Troligen kommer du aldrig att tröttna på London, här finns det tillräckligt mycket att se och uppleva för en hel livstid. Men det kan ändå vara en kul idé att lämna stan för en dag och utforska andra områden.

I England finns mycket att se och landet har en rik historia. Vi tipsar om 5 trevliga utflykter inom tre timmar från London.

Universitetskänsla i Cambridge

Ta en utflykt och upptäck en av Europas mest kända universitetsstäder. Den spännande stadsbilden mixar gammal arkitektur med nyare inslag och det finns många grönskande oaser på vårkanten.

Ta dig hit: Resan till Cambridge tar ungefär 50 minuter med tåg från centrala London. En biljett kostar cirka 15 pund.

Brighton: London by the sea

Möt havet och promenera längs den berömda piren. Här finns det mesta i form av shopping, restauranger och nattliv. Du behöver inte vara rädd för att ha tråkigt! Missa inte att äta en klassisk fish n' chips.

Ta dig hit:Du tar dig med tåg från London till Brighton på ungefär 1 timme till en kostnad av cirka 12 pund.

Ta ett bad i Bath

Bath är självklart mest känd för sina romerska bad som också givit namn åt staden. Det romerska badet är öppet för beskådan varje dag från 9-17 under våren och inträde för en vuxen kostar 11 pund. Om du faktiskt vill bada i Bath rekommenderas Thermae Bath Spa.

Ta dig hit: Tåget är det snabbaste färdsättet med bara 1,5 timmar från London till Bath. En enkelbiljett kostar från drygt 9 pund.

Nöjesparken Alton Towers

Här finns fartfyllda åkattraktioner för stora som små, ett vattenland för varma sommardagar och även golfbanor och spa. Hela familjen kan ha kul här! Parken öppnar för året den 28 mars och en familj på fyra betalar 81 pund i inträde.

Ta dig hit: Alton Towers ligger utanför Stafford, strax norr om Birmingham och restiden från London är tre timmar med bil.

Se Eiffeltornet

Slå två flugor i en smäll och besök två europeiska metropoler på en och samma gång. Ta snabbtåget över Engelska kanalen till Paris och spana in kända sevärdheter eller njut av det härliga kafélivet och shoppingen.

Ta dig hit: Resan tar bara två timmar och tjugo minuter och den billigaste biljett med bolaget Eurostar kostar 59 pund. Observera att priserna varierar kraftigt beroende på dag och huruvida biljetten är ombokningsbar eller inte. Jämför dagar och avgångar och tänk efter om biljetten verkligen behöver kunna bokas om eller inte.


Bra länkar:
Eurostar
First Great Western
National Rail
Visit Bath
Visit Cambridge
Visit Brighton
Visit London
Alton Towers

1 pund kostar med dagens kurs 12,90. Priserna i artikeln hämtades den 27/2.

Allt om Storbritannien på ett ställe Kolla in resmålssidan.


Sponsrade erbjudanden:


Hitta flyg till Storbritannien

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=4590fbc0a600ddcd26907311d7f60800&site=reseguiden&javascript=1“”]Tre-stjärniga hotell i London

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=43fdc8a065da61b51f3af3f8ef10b847&site=reseguiden&javascript=1“”]

Storbritannien

Castle Urquhart
1 / 6
Ögat blickar ut över Londonskvällen
2 / 6
Westminister genom linsen
4 / 6