5 coola kryssningar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Noel Powell
Foto: ishallen, medlem sedan 2004
Foto: hakanmag, medlem sedan 2006
Foto: _johansson_, medlem sedan 2008
Kryssningstrenden blommar – vi har gjort en djupdykning i kryssningsutbudet på Reseguiden och presenterar fem coola kryssningar som toppar det mesta.

Kryssningen som resform har blivit allt mer populär under den senaste tiden och det finns nu en uppsjö av olika alternativ – alltifrån lyxiga kryssningar i Karibien till weekendkryssningar i Norden och exotiska expeditioner i fjärran länder.

Vi har gjort en djupdykning bland våra erbjudanden och listar här fem annorlunda varianter:

Isbjörnssafari i midnattssol

Upplev de östra delarna av Spetsbergen med isbjörnar och dramatiska isberg. Mer exotiskt än så här kan det knappast bli! Häng med på en 9 dagar lång expedition runt Spetsbergen med M/S Origo under sommaren. Båten har 12 dubbelhytter, vilket ger plats för 24 passagerare och priserna startar på 24 450 kronor.
Läs mer om Isbjörnssafari på Svalbard

Kryssa på Mekongfloden

Har du drömt om att upptäcka Vietnam och Kambodja? Mekongkryssningen tar dig från Ho Chi Minh City i Vietnam till Siem Reap och Angkor Wat i Kambodja. Du får se mycket av naturen och med många stopp längs vägen och möjlighet till utflykter för att se exempelvis tunnlarna från Vietnamkriget. Kryssningen görs på båtar i kolonialstil och du kan själv välja färdriktning. Priset startar på runt 19 304 kronor per person i dubbelhytt.
Läs mer om Mekongflodskryssning

Husbåtskryssning i Kerala

I indiska Kerala finns det stora flod- och sjösystemet Backwaters – 190 mil långt från norr till söder. Stressa av och njut av lugnet och den vackra naturen som passeras. Kuststaden Alleppey är utgångspunkt och man kryssar i omgivningarna. Att kryssa i Backwaters kostar cirka 2500 kronor per person och natt.
Läs mer om husbåtskryssning i Kerala

Kryssa med världens största i Karibien

Från och med december nästa år kan du kryssa med världens största kryssningsfartyg – Oasis of the Seas med utgångspunkt i Florida.
Kryssningen finns i två olika varianter som turas om att avgå varannan lördag från Fort Lauderdale. Den ena turen går via Haiti, Jamaica och Mexico medan den andra går via St. Thomas, St. Martin och Bahamas. Men det är inte bara rutterna som är det spännande utan också det faktum att du vistas på världens största kryssningsbåt! Priserna startar på 7680 kronor per person.
Läs mer om kryssningar med Oasis of the Seas

Segla i Barriärrevet

Seglingen går till de yttre reven vid Thetford, Moore och Briggs, omkring 40 kilometer öster om Cairns. Segelbåten tar 10 personer och det är ett roligt sätt att se omgivningarna. Du behöver ingen seglingsvana och du deltar så mycket du vill under de två dagarna till sjöss. Priserna startar på 2860 kronor per person för en två-dagars segling i höst.
Läs mer om segling i Australien

Spana in alla kryssningserbjudanden på sajten

Psst! Priserna på kryssning varierar ofta kraftigt, beroende på när du åker och vilken hyttstandard du väljer. Priserna i artikeln är tänkta att vara en fingervisning – följ länkarna och kontakta respektive bolag för att få ett aktuellt pris för just din kryssning.