5 billiga vårweekends

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: hind, medlem sedan 2009
Foto: samwise, medlem sedan 2008
När ishavskyla och snö åter igen dra in över landet kan våren kännas lång borta. Behöver du något trevligt att se fram emot för att klara av resten av vintern? Här ger vi dig tips på fem billiga weekendresor:

Shoppa loss i Milano

I Italiens shoppingstad numero uno hittar du affärer, modehus och catwalks i världsklass. När du shoppat klart kan du bege dig norrut mot det exklusiva och natursköna området vid sjöarna Lago Maggiore, Lago di Como och Lago di Lecco. Milano är även populär bland fotbollsfans då staden kan skylta med lag som AC Milan och Inter(nazionale).

Datum: 15-18 april
Flyg: Direktflyg, 892 kronor med Lufthansa från Arlanda.
3-stjärnigt hotell: 1143 kronor för 3 nätter

Strosa längs stranden i Alicante

Den spanska hamnstaden vid Costa Brava är känd för sin fina sandstrand, ljusa kvällar och doften från apelsinlundar. Den klassiska paellan härstammar från området och i Alicante finns det gott om bra fiskerestauranger. Strosa bland palmerna längs hamnen och låt dig imponeras av utsikten från medeltidsborgen Castillo de Santa Barbara.

Datum: 23-26 april
Flyg: Direktflyg, 1808 kronor med Ryanair från Hässlö/Västerås.
3-stjärnigt hotell: 584 kronor för 3 nätter.

Semestra prisvärt i Budapest

Den ungerska huvudstaden är en av Europas billigaste städer. Här kan du shoppa längs gågatorna vid Donau, gå på badhus och äta & dricka gott för en billig penning. Strosa in på de små sidogatorna vid floden på Pest-sidan och kolla in trendiga barer och restuaranger på Liszt Ferenctér. Missa inte vyerna över staden från höjden kring slottet och Mattiaskyrkan som härstammar från 1200-talet.

Datum: 20-23 maj
Flyg: Direktflyg, 2106 kronor med Malev Hungarian från Arlanda.
3-stjärnigt hotell: 845 kronor för 3 nätter.

Varva antik historia med god mat i Aten

En resa till Greklands huvudstad tar dig med över 3000 år tillbaka i tiden. För den som är intresserad av antikens historia är Aten ett måste och en aldrig sinande guldgruva. Arkeologiska Nationalmuseet har världens största samlig av antika antikviteter. Missa inte en tur upp till Akropolis och Parthenon-templet på toppen. När dagens historiska sevärdheter är avklarade lockra stadens många tavernor med grekiska läckerheter.

Datum: 20-23 maj
Flyg: Direkflyg, 2674 kronor med Norwegian från Stockholm.
3-stjärnigt hotell: 720 kronor för 3 nätter.

Vandra bland fontäner i Rom

Italiens huvudstad är som ett levande museum; missa inte klassiker som Forum Romanum, Colosseum, Spanska trappan och Peterskyrkan. Pausa ofta och njut av Roms stora utbud av mysiga kaféer och restauranger. Rom är en magisk stad som passar perfekt för en romantisk weekend. Utspritt över hela staden hittar du vackra fontäner, totalt över 2500 stycken, alltifrån monumentala konstverk som Fontana di Trevi till små porlande källor och dricksvattenfontäner.

Datum: 28-31 maj
Flyg: Direktflyg, 1119 kronor med Ryanair från Skavsta.
3-stjärnigt hotell: 1365 kronor för 3 nätter

Psst!
Prisexemplen i artikeln hämtades 2010-01-28 och avser direktflygning till destinationen samt del i dubbelrum på centralt, 3-stjärnigt hotell. Priserna är per person.

Flygtoppen just nu:

Hotell från 3 stjärnor:

Kolla in weekenderbjudanden på sajten