5 billiga paradis att besöka i vinter

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Aline Sales
Foto: tima, medlem sedan 2006
Foto: merlin, medlem sedan 2007
Många resenärer fokuserar helt på vad flygbiljetten till resmålet kostar och tänker inte alls på att saker som boende, mat och shopping kan vara väldigt dyrt när man är på plats.

Vi har istället valt att fokusera på tropiska resmål där flygbiljetten kostar lite mer, men där det är ganska billigt att bo och leva. På så sätt kommer man ofta längre bort och det är ju ändå totalsumman som är det väsentliga. Här är fem favoriter som, om du vill, är billiga att uppleva på plats.

Sri Lanka

Få platser i världen kan erbjuda resenären en så bra kombination av fantastiska landskap, orörda stränder, fängslande kulturarv och unika upplevelser som Sri Lanka. Här kan du på nära håll uppleva delfiner, valar och fantastiska hantverk. Den som vill fynda inhemska varor ska sikta in sig på ädelstenar, te, kryddor, guld och silver. Får du inte nog här finns större köpcenter i huvudstaden Colombo. För soldyrkaren är resmålet perfekt då det finns över 1300 kilometer idylliska sandstränder. Missa inte att besöka höjdpunkterna Tandens tempel i Kandy eller den mäktiga lejonklippan i Sigiriya.
Hitta din resa till Sri Lanka här.

Brasilien

Landet är främst känt för sina glada rytmiska invånare, den magiska karnevalen och sina fantastiska stränder. För dig som älskar fart och fläkt, musik och välbesökta stränder är Rio de Janeiro, med stränderna Ipanema och Copacabana, det perfekta resmålet. För barnfamiljen eller den som vill ta det lugnt passar mindre ställen som Porto de Galinha eller Pipa bättre. Brasilien har på grund av hög importskatt på senare tid blivit dyrare att shoppa i, men trots detta går det att hitta billiga kläder, smycken, mat, dryck, lädervaror och kaffe. Shopping i världsklass finner du i Rio eller Sao Paolo, undvik dock utländska märken som kan kosta skjortan. Passa på att resa till Brasilien under fotbolls-VM 2014 eller sommar-OS 2016 och få en upplevelse utöver det vanliga. Boka dock i god tid, annars är risken att det blir en väldigt dyr resa.
Hitta din resa till Brasilien här.

Filippinerna

Med över 7000 öar och fantastiskt vacker natur har det här landet något att erbjuda alla. Manila – en minst sagt kaotisk stad som erbjuder shopping, både av den finare sorten i de välputsade galleriorna och på de myllrande gatumarknaderna i delarna Binondo och Quiapo. De flesta som besöker landet är dock ute efter paradisstränder och turkost vatten, och det finns det gott om. Den mest kända ön är Boracay som erbjuder kritvita stränder, populära restauranger, shopping och ett pulserande nattliv. Besök gärna de mindre exploaterade öarna som till exempel Malapasqua och Bohol för att uppleva Filippinerna på riktigt. Priserna i landet är låga och en bussresa på fem timmar kan kosta så lite som tio kronor.
Hitta din resa till Filippinerna här.

Madagaskar

Detta unika land, som är världens 4:e största ö, är beläget i Indiska Oceanen utanför Afrikas östkust. Madagaskar är ett orört paradis, med grönskande vegetation, udda djur och en fantastisk regnskog. Här odlas ris, kaffe och vanilj, så att äta och dricka på Madagaskar är verkligen prisvärt. Landet är hem för många unika djurarter och med sina över 10 000 olika växtarter är det ett paradis för naturälskaren. Om du gillar att dyka lär du inte bli missnöjd, här finns massor av färgglada fiskar, skeppsvrak, hajar, valhajar och rockor att beundra. Om shopping är din grej så bege dig till huvudstaden Antananarivo för att utforska de lokala marknaderna. En bra plats att interagera med lokalbefolkningen och att insupa alla spännande dofter och intryck på. Ifall du vill undvika regn bör du inte resa hit januari till mars.
Hitta din resa till Madagaskar här.

Indien

Indien är för oss svenskar mest känt för sin goda mat, sin förkärlek för kor och sina härliga dansanta filmer. Landet kan erbjuda så mycket mer – fina stränder för den som vill bada, kulturarv som Taj Mahal för den som gillar historia och arkitektur samt Himalaya för den som gillar äventyr. Boende, transporter, turistattraktioner, mat och dryck - allt är billigt i Indien. Enligt resesajten Price of Travel är Indien det billigaste landet i världen att resa och leva i. De större städerna som Mumbai och Delhi är självklart lite dyrare så för en så billig resa som möjligt är det bäst att fly storstäderna och bege sig till mindre orter. Delstaten Goa, som är populär bland annat för sina fina stränder, hamnade i samma tävling på andraplats när världens billigaste stad skulle koras.
Hitta din resa till Indien här.

Klicka här för att läsa vad våra medlemmar skriver om resmålen.


Flygresor till paradisetCharter Indien & Sri Lanka

Sri Lanka

Björn på väg till surfet
1 / 6
Solnedgång på Bentota-stranden
2 / 6
Badande elefanter
3 / 6
Tempel i gryningen
5 / 6
I väntan på vågen
6 / 6