Publicerad 15 april 2016

Turkiet är känt för sina prisvärda och lyxiga all inclusive-resorter, något som gör det enkelt att ta med hela familjen på semester. Här kommer experterna Nazar, Detur och Turkietresors bästa tips för en härlig semester i Turkiet.

Nazars favoriter

Nazar är specialister på familjer med både små och stora barn. De tipsar om sina 3 bästa all inclusive-familjehotell som inkluderar allt från mat, skandinaviska barnklubbar, dansskola, simskola, ungdomsklubb och familjedagar. Nazar har också ett brett urval av bassänger, vattenrutschbanor och vattenland, samt ett stort wellness-område med bland annat hamam på alla deras hotell.

Pegasos Royal i Incekum

På Pegasos Resort får ni 3 hotell till priset av 1 - detta hotellet delar nämligen utomhusområde med hotellen Pegasos Royal och Pegasos Club. Här hittar ni bland annat en otroligt populär wipeout-bana i vattnet, något som också är väldigt skoj för tonåringar och vuxna. Du hittar också ungdomsklubben Chill Out Club, Captain Nemos piratklubb med Nazars egna skandinaviska aktivitetsguider, simskola och familjedagar med turneringar för hela familjen - allt ingår i priset. Hotellet ligger precis vid en lång, finkornig och långgrund sandstrand, här ligger också wipeout-banan med flera hinder. Pegasos Resort är perfekt placerat i mitten av de två andra resorten och det är kort väg till allt ni behöver. Mys lite extra med amfi-teater på kvällen, i det frodiga grönområdet på dagen och med gratis glass hela dagen - till och med laktorsfri.

Aqua Fantasy i Kusadasi

Nazar är den enda researrangör i Norden som ordnar resor till Kusadasi. Här hittar du hotellet Aqua Fantasy - ett gigantiskt vattenland för alla badälskare. Det är till och med Nordens största vattenland på ett hotell med bland annat 22 pooler, 31 vattenrutschbanor, piratklubb, ungdomsklubb och simskola. Runt vattenlandet finns det fin natur som bjuder på många utflyktsmöjligheter. Hotellet ligger bara 9 km utanför Kusadasi, och det går en lokalbuss dit precis utanför hotellet om ni önskar större shoppingmöjligheter. Hotellet ligger också nära den antika byn Efesos med dåtidens största amfiteater som är väl värd ett besök.

Pegasos World i Side

Pegasos World är som en liten by i sig själv och har en pool på 10 000 kvadratmeter vilket resulterar i Medelhavets största pool. I mitten finns en egen ö med scen, bar, restaurang och små hytter med stråtak där ni kan koppla av och njuta av utsikten. Även på det här hotellet finns det ett stort vattenland med 13 vattenrutschbanor, piratklubb och simskola, dansskola och ungdomsklubb för dig mellan 12-16 år, precis som på Pegasos Resort i Incekum. På det här hotellet kan familjen bo samlade i sviter upp till 5 personer och underhålla sig med flera olika aktiviteter på kvällarna.

Nazars mest populära utflykt

En av de mest populära utflykterna hos Nazar är deras piratkryssning. Här drar hela familjen till sjöss med “äkta” pirater. Piratskeppet seglar till en ö där alla kan vara med på skattjakt och roliga lekar. Ni äter ombord och får vara med på flera pirataktiviteter under tiden som ni seglar. På väg hem delar det ut skatter från skattkistan och barnen får pirat-diplom. Allt avslutas med en skumfest på skeppet!

Deturs favoriter

Researrangören Detur är experter på Turkiet och deras rekommenderade destionationer för barnfamiljen är Side, Marmaris och Bodrum. Side har två gyllengula stränder på var sida av halvön, där gamla stan coh centrum ligger. Den västra stranden är långgrund och passar ypperligt för småbarnsfamiljer. Marmaris kallas Turkiets vita pärla och ligger nederst i en bukt omringat av de stolta Taurus-fjällen. Här hittar du en romantisk marina, gamla stan med basarer och barnvänlig underhållning. Bodrum är proppfullt av historia, och de flesta av Deturs hotell ligger i Gumbet, en liten och lugn bukt cirka 4 kilometer från Bodrum med alla faciliteter och en långgrund sandstrand, perfekt för barnfamiljer. Här tipsar Detur om 2 av sina favorithotell med all inclusive för barnfamiljen.

Dream world aqua i Side

Detta 5-stjärniga lyxhotell är ett av Deturs mest populära och öppnade 2015. Här hittar du en stor vattenpark med pooler och vattenrutschbanor, och ett spacenter med hamam, gym och tennisbana. Helt enkelt ett hotell som är perfekt för er som önskar tillbringa mycket av tiden på själva hotellet. De små kan leka på lekplatsen och i den internationella barnklubben, eller bygga sandslott längst hotellets privata sandstrand. Här kan ni låna solsängar och parasoller gratis. Underhållning, gratis träningstimmar och trådlöst internet ingår i all inclusive-priset, och såklart all mat i bufférestaurangen och en gratis måltid på ett av hotellets fyra a lá carte-restauranger. Hotellet erbjuder också barnpassning.

Von Resort Golden Coast i Colakli

Detta 5-stjärniga hotell ligger på stranden i barnvänliga Colakli, cirka 9 kilometer utanför Side centrum. Hotellet har en gigantisk vattenpark med hela 8 pooler och 11 vattenrutschbanor, samt en stor spa-avdelning och ett stort aktivitetsutbud för hela familjen. Du kan välja standardrum för upp till 3 personer eller familjerum för upp till 4 personer. Hotellets strand är känd för att vara en av de finaste i regionen. Bufféfrukost- och lunch, träningscenter, aerobic, vattengymnastik och miniklubb för barnen är också inkluderat i all inclusive-priset. Hotellet erbjuder flera trevliga vattenaktiviteter för stora och små.

Turkietresors favoriter

Turkietresor specialiserar sig, som du hör, på resor till Turkiet, och deras favoritresmål och hotell för barnfamiljen inkluderar allt från vattenrutschbanor, Aqua Splash, långa sandstränder, små och stora pooler, barnklubbar och all inclusive. Här dela Turkietresor med sig av sina 2 favorithotel för barnfamiljen som önskar äkta turkisk gästfrihet och en varm sommarsemester i Turkiet.

Club Calimera Serra Palace i Manavgat

Detta hotellet är ett av Turkietresors mest populära familjehotell. Här kan de yngre leka hela dagarna, oavsett om det är i vattenrutschbanorna eller i miniklubben innan kvällen avslutas med minidisco. Önskar man en lite mer aktiv semester kombinerat med sol finns det erbjudanden för varje smak. Tennis, minigolf, beachvolleyboll och vattensporter. Den långsträckta sandstranden är läcker och inbjudande. Efter en dag på stranden kan ni njuta av en behandling på hotellets spa-avdelning. Hotellet är känt för sitt goda kök, och det finns massor av läckra maträtter att välja mellan. Kvällen avslutas med bra underhållning i regi av hotellets underderhållningsavdelning.
Sök priser till Club Calimera Serra Palace

Grand Kaptan Hotel i Alanya

All inclusive-hotell för hela familjen på östra stranden. Här finns två poolområdet, ett med vattenrutschbanor, poolbar och lekplats. Internetationell miniklubb anordnar minidisco under högsäsong. Det är svårt att ha tråkigt på det här hotellet. För de större finns gym, spa-avdelning, sportaktiviteter, hamam, butiker, frisör, flera restauranger och diskotek. Vill ni hänga på stranden har hotellet handdukar, solstolar och parasoll som är gratis för gästerna.
Sök priser till Grand Kaptan

Populära utflykter hos Turkietresor

Turkietresor kan skylta med flera trevliga utflykter, bland annat ett besök i Delfinariumet där man får uppleva delfinerna på nära håll och de deras magiska tricks. Ta också med familjen på en Jeepsafari utanför
Tyrkiareiser kan skilte med flere morsomme utflukter, blant annet et besøk i Delfinariet hvor man får oppleve delfinene på nært hold og se deres magiske triks. Ta også familien med på en Jeepsafari utenfor stigen i Taurus-fjällen, eller besök Antalya Aquarium - ett av världens största akvarium med hajbassäng, undervattenstunnel och spännande shower.

I Reseguidens sökmotor hittar du allt du behöver till din nästa resa till Turkiet i sommar:
- All inclusive-resor till Turkiet
- Flyg till Turkiet
- Alla hotell i Turkiet


All inclusive till Turkiet på 4- och 5-stjärniga hotell för max 4000 kr