4 spännande rundresor - upplev mer på samma resa

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: johannahenriksson, medlem sedan 2011
Foto: Thinkstock
Foto: Världens resor
Foto: Swanson's
Foto: Flod & Hav
Åk på rundresa och upplev det där lilla extra med en guide som letar upp alla pärlorna. Du får den bästa kombinationen av upplevelser och avkoppling. Här tipsar vi om fyra rundresor till spännande resmål världen över, med fokus på safari, asiatisk kultur, musik och kryssning.

Det är ett riktigt äventyr att åka på en guidad rundresa. Det är lite dyrare än både charter och storstadssemester, men du får uppleva lite av det allra bästa på en och samma resa. Res med en guide så slipper du tänka på det praktiska. Passa istället på att ta in alla intryck, hitta nya vänner bland de andra resenärerna och känn in hur det är att leva i landet. Det finns en rundresa för alla, anpassat efter ålder, storlek på gruppen och intresse. Här tipsar vi om fyra rundresor med fyra olika inriktningar.

Kapstaden, safari och Mocambique

African Tours and Safaris, 14 dagar
Den här rundresan tar dig genom exotiska Afrika och börjar i Kapstaden, en av världens vackraste städer. I Kapstaden gör du utflykt till Taffelberget, Godahoppsudden och besöker pingvinerna i Boulders Beach. Det afrikanska äventyret fortsätter med jeepsafari i Krugerparken och chans att se “The Big Five” - lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard. Tredje stoppet är på paradisön Bazaruto i Mocambique med avkoppling vid stranden eller poolen. Rundresan har svensktalande guider.
- HItta fler rundresor i Afrika >>

Längst Mekong - Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam

Världens resor, 29 dagar
Följ den mäktiga Mekongfloden genom fyra länder i Asien - Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam. Resan går i lugnt tempo med många intryck och spännande mat. Det blir båtfärd på Mekong, vandring mellan byar och besök av gamla kungastaden Luang Prabang i Laos, ett besök av Angkor Wat i Kambodja och Mekongdeltat i Vietnam. Rundresan har svensktalande färdledare.
- Hitta fler rundresor i Asien >>

Stora musikresan - New Orleans, Memphis, Nashville

Swanson´s, 10 dagar
Här får du som älskar musik en oförglömlig musikresa genom USA med genrer som jazz, rock'n'roll, blues, boogie woogie, soul, country och gospel. I Louis Armstrongs födelsestad New Orleans får du lyssna på genuin cajunmusik i ett isolerat cajunsamhälle i träskmarkerna. I Memphis är såklart Elvis i fokus med guidning på Sun Studios, Gibson Guitar Factory och Graceland. Ett intensivt countryprogram möter dig i Nashville med helkväll på anrika Grand Ole Opry. Rundresan har svensk färdledare.
- Hitta fler rundresor i USA >>

Magiska Madagaskar med M/S Island Sky

Flod & Hav, 17 dagar
På den här magiska resan upptäcker du svåråtkomliga paradis i Indiska ocanen. Från Mauritius vita stränder åker du tlll den vulkaniska och gröna ön Réunion och sedan vidare till Madagaskar och det unika djur- och växtlivet. Sedan vidare till Anjouan, den gamla knutpunkten för sjöfarare i önationen Komorerna. På Ibo i Mocambiques norra skärgård besöker du en nationalpark. Kryssningen avslutas på kryddön Zanzibar, med sol och bad, ett besök i sultanens palats och kryddprovning.
- Hitta fler rundresor i Afrika >>