4 sköna spa på hemmaplan

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Sankt Jörgen Park Resort
Bild: Hotel Tylösand
Bild: Ystad Saltsjöbad
Bild: Selma Spa+
Vårt avlånga land erbjuder många bra spa-upplevelser anpassade efter olika sorters smaker och plånböcker. Här har vi valt ut fyra stycken som vi gärna återvänder till.

När vardagspusslet börjar kännas enformigt och stressigt passar det perfekt att boka in en spaweekend tillsammans med bästa vännen, din äkta hälft eller varför inte din kära mamma? Oavsett vem du väljer att åka med och var ni väljer att åka kommer ni förmodligen komma därifrån som helt nya personer, fyllda med energi för att möta den något kyliga våren och alla nya utmaningar livet har att bjuda på.

Sankt Jörgen Park Resort

Hotellkonceptet på Sankt Jörgen Park Resort kombinerar konferens, golf och spa till vad de själva kallar en “modern country club”. Behandlingarna som hämtar inspiration från Ayurveda går under vackra namn som morgondagg, skogsregn och silkesfjäder. I spa-avdelningen Himmelriket kan du bada i flera olika sorters bastu, simma i poolen inne eller ute eller bara njuta i någon av de bekväma vilstolarna. I något som kallas Sparitualen kan du få med dig en rad produkter och vägledning, perfekt för dig som vill ha lite njutning utan att boka en specifik behandling.

Hotel Tylösand

Halländska Tylösand är en anrik badort med perfekt läge vid havet. I den tempererade utepoolen på The Spa på Hotel Tylösand kan du ta ett dopp året om. Spa-avdelningen har också nya dubbelrum för spabehandlingar med någon du tycker om. Manikyr kan fås i grupp om upp till fyra personer – perfekt för ett gäng kompisar. Förutom klassiska behandlingar är The Spa först ut i landet med den 50 minuter långa behandlingen som går under namnet vinoterapi. Behandlingen består av bland annat druvkärneinpackning, massage och fuktgivande tonic. Druvornas antioxidanter ska hjälpa till att bromsa hudens åldrande.

Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad är en mötesplats för rekreation och nöje, med anor från 1897. Hotellets läge vid havet är en viktig ingrediens i verksamheten. I Salt Creek Spa finns inomhuspool, jacuzzi, ångbastu, torrbastu och även uppvärmda källor utomhus. En skön idé för avkoppling är att boka det privata lyxbadet för 1 – 4 personer. Ett annat av hotellets spakoncept kallas Cool Friday och riktar sig till tjejgänget som vill starta kvällen på Ystad Saltsjöbad. Spamys och smink-kurs följs av en tvårätters middag i restaurangen.

Selma Spa+

Selma Spa+ i Sunne är ett av Nordens största spa, med närmare 40 olika spabehandlingar att välja bland. Här finns något för alla smaker och plånböcker. En av nyheterna är det lilla behandlingsrummet “relaxing pod” där du kan slappna av med en kombination av ljud, ljus, färg, doft och massage. Närheten till naturen gör det lätt att kombinera spa-upplevelsen med långa promenader och frisk Värmlandsluft.

Klicka här för att se alla våra erbjudanden på spa i Sverige >>

Här hittar du alla våra erbjudanden på spa, även utanför Sveriges gränser >>


Fler fantastiska spaupplevelser får du här
Comwell Varbergs Kurort
Yasuragi Hasseludden
Best Western Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Best Western Arken Hotel & Art Garden Spa


Spa-erbjudanden i Sverige

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21