4 sätt att uppleva Toscana

Yael
Medlem sedan 2008, besökt 19 länder

Bild: Frank Spamer
Foto: lizzi, medlem sedan 2007
Foto: dujmovochka, medlem sedan 2006
Bild: Pavlos Rekas
Är du sugen på att upptäcka Toscana, men vet inte var du ska börja? Vi har plockat ut fyra spännande erbjudanden ur Reseguidens utbud som passar olika intressen.

Toscana är känt för sina vackra vyer, kulinariska upplevelser samt för sin fantastiska konst och arkitektur. Området har mycket att erbjuda och det kan kanske vara svårt att bestämma sig vad man ska välja att besöka och hur. Vi har därför plockat ut fyra spännande paketresor ur vårt utbud som erbjuder olika varianter av resor.

Cykla i hjärtat av Toscana

Utforska vackra Toscana på två hjul och njut av ändlösa dalgångar och vinodlingar medan du känner historiken i luften. Under åtta dagar tar du dig genom konstpräglade städer såsom Siena, Florens och San Gimignano. Du får även chansen att ta del av vindistriktet Chianti, medeltida byar och självklart - en underbar utsikt längs hela cykelturen! För att göra din cykling så lätt och behaglig som möjligt ingår transport av bagaget mellan de olika hotellen du bor på under resan. Priset startar från 7227 kr (exkl. flyg).
Läs mer om cykelresor i Toscana

Upplev Toscanas mat och vin

Vill du kombinera det bästa i Toscana på fem dagar? Upptäck Florens och Siena på kvällarna och ägna dagarna åt privata vinprovningar och spännande matlagning. Ta chansen att pröva på hemmagjord grappa, det “heliga vinet” Vin Santo eller andra välkända viner från Chiantiregionens olika distrikt. Under en dag får du även möjlighet att introduceras i det toskanska kökets hemligheter och får till och med ta med recepten hem. Priset för vinresan: 9300 kr (exkl. flyg).
Läs mer om mat- och vinresor i Toscana

Upptäck Toscana från greenen

Sikta mot greenen och njut samtidigt av underbar toskansk natur! Du kan bland annat välja mellan att bo i inlandets kuperade landskap, i städerna på Elba ön eller vid den häpnadsväckande toskanska kusten. Under några dagar spelar du golf på varierande golfbanor i regionen, äter goda lokala specialiteter samt tar in den härliga kulturen. Pris för ett golfpaket: från ca 3600 kr (exkl. flyg), beroende på säsong.
Läs mer om golfresor i Toscana

Vandra bland höga berg och öppna landskap

Vandringsresan påbörjas bland olivlundar och vingårdar i Montepulcianos trakter och avslutas i medeltida staden Siena. Under sex av de åtta resdagarna vandrar du mellan 10 - 15 kilometer per dag med nivåskillnader på upp till 650 meter. Förutom mängder av gotiska kyrkor, borgar och kloster erbjuder området för vandringsrutten ett tidlöst landskap med rikt djurliv och gastronomiska läckerheter såsom vildsvin, pecorinoost och Karljohanssvamp. Paketpriset startar från 8990 kr (exkl. flyg).
Läs mer om vandringsresor i ToscanaPsst! Priserna på temaresorna kan variera, beroende på när du åker och vad som ingår i paketen. För att få ett aktuellt pris och för att se exakt vad som ingår i resorna - följ länkarna och kontakta respektive bolag.

Priser enligt aktuell valutakurs 2009-05-20

.


Hitta flyg till Rom och Toscana

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=44748990a830325ba5c5be8932170c3f&site=reseguiden&javascript=1“”][a http://www.reseguiden.se/resor/italien/it#utm_source=se_reseguiden&utm_medium=article&utm_term=link&utm_content=country
&utm_campaign=article_id_164]Allt om Italien på ett ställe

[a http://www.reseguiden.se/erbjudanden/italien/it#utm_source=se_reseguiden&utm_medium=article&utm_term=link&utm_content=deals
&utm_campaign=article_id_164]Kolla in alla erbjudanden i Italien

Italien

Vy över stad o hav i Vernazza
2 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
3 / 28
Manarola, chillside
4 / 28
Hissnande vackert på Sardiniens västkust
5 / 28
Chiesa di Santa Maria dell'Isola
8 / 28
Utsikt från Hotel Caesar Augustus, Capri
9 / 28
På vandring runt Drei Zinnen (2400 möh)
10 / 28
Venetiansk karnevalsmask
11 / 28
Varma bad i Augusti
12 / 28
Solnedgång i Sorrento
13 / 28
Dags for marmelad!!!!
14 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
18 / 28
Husen vid vattnet
19 / 28
Porten in till gamla stan i Garda
20 / 28
Utsikt från Villa San Michele
21 / 28
Grannens trapp.
23 / 28
Canal Grande vid Rialto
28 / 28