3 okända pärlor på Teneriffa

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Foto: louisewinberg, medlem sedan 2010
Foto: louisewinberg, medlem sedan 2010
Teneriffa är en av våra populäraste semesterorter på vintern. De flesta resor hit är charter till de stora turistorterna. Men för dig som vill ha en lugnare semester och uppleva ett mer äkta Teneriffa så kommer här tre tips.

Under vinterhalvåret är Kanarieöarna en av de stora resmålen från Sverige. Det har gått charter till Teneriffa i många år och de flesta miljöerna är väldigt anpassade efter turister. De flesta soltörstande svenskar vallfärdar till de stora turistorterna Playa de las Américas och Los Cristianos. En annan stor ort är Puerto de la Cruz i norr. Orterna är helt uppbyggda kring turismen och det kan ibland kännas svårt att uppleva något av de genuina Teneriffa. Ett tips då är att utgå från någon av de mindre orterna som det går charter till, som Vilaflor i närheten av vulkanen Teide, Garachico i norr och Los Gigantes på västra sidan. Du upplever ett lugnare och mer äkta Teneriffa och kan göra utflykter till sköna platser, bortom turistorterna. Du kan givetvis även utgå från de stora charterorterna och göra utflykter. Många av orterna kan du även kombinera med någon av de större charterorterna, med några dagar på varje ställe. Här är tre pärlor du inte vill missa.

Los Gigantes – upplev utsikt i Mascadalen

Los Gigantes ligger vid dramatiska klippstup och har svarta stränder av lavasten. Här finns bra restauranger och en lugn atmosfär. Härifrån kan du hyra bil och ta dig till Mascadalen, som är en dal som visar hur man en gång levde på Teneriffa. Utsikten här är helt fantastisk och för dig som har ork och lust så är ett hett tips att vandra genom dalens lavaruiner och grönska. Promenaden tar cirka två timmar och när du kommer fram till kusten (förr ett tillhåll för pirater) så kan du njuta av Los Gigantes dramatiska klippraviner.

Genuint mys i Garachico

Garachico är en liten mysig by som ligger på norra delen av ön, ungefär 6 mil från huvudstaden Santa Cruz. Vid torget spelar de äldre herrarna i byn schack och det finns flera trevliga restauranger. Nere vid stranden badar du i naturliga havspooler, där det bildats lugna bassänger i den svarta lavastenen.

Vilaflor – lugn och wellness vid vulkanen Teide

Vilaflor ligger på södra delen av ön och är den by som ligger högst på hela Teneriffa, 1400 meter över havet. Byn är omgiven av vacker tallskog. I byn säljs spetsar och broderade dukar, en handarbetestradition från 1800-talet. Här upplever du ett lugn långt från de traditionella turistorterna. Härifrån tar du dig enkelt upp till vulkanen Teide, där det är populärt med hikingturer och konditionsträning på hög höjd. Glöm inte solskyddsfaktor! Solen tar extra mycket här. Den torra luften gör också att det är viktigt att dricka mycket vatten.

Så tar du dig hit

Det går charter till Garachico, Vilaflores och Los Gigantes. Du kan också välja att ta charter i någon av de närliggande större charterorterna och åka på utflykt hit med bil.

Charter till Teneriffa

Om Teneriffa Kanarieöarna, Spanien

Teneriffa är den största och mest välbesökta av Kanarieöarna. Ön erbjuder strandliv året om och fina naturupplevelser, speciellt uppe bland bergen. Populäraste turistorterna är Santa Cruz, Los Christianos och Playa Paraiso på sydkusten.
Natur
Golf
Barnvänligt
Nattliv
Sandstrand
Sol & bad
27°
Klimat i september
24°
Badtemp i september
6tim
Flygtid från Stockholm