3 heta nöjesstäder i sommar

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
I sommar finns det weekendresmål som lockar lite extra om du är ute efter mycket nöje. Berlin, Barcelona och Budapest har alla ett pulserande nattliv, här är bästa tipsen.

Sommar och sol förknippas ofta med nöje och uteliv. I Europa finns det flera heta nöjesstäder för den som gillar klubbar, barer och restauranger. Här får du sköna resmål att boka in för en weekendresa med kompisgänget.

Barcelona

Barcelona är en av Europas hetaste weekendstäder och lockar med soliga stränder, gotiska kyrkor och bra shopping. Det är en stad som pulserar lika mycket på natten som på dagen, med allt från klassiska tapasbarer till undangömda takbarer och heta technoklubbar. Nattlivet börjar ofta sent och barerna har öppet till solens första strålar. Många serverar dessutom mat, så när du blir hungrig är det lätt att beställa tapas. Ofta ingår det en drinkbiljett när du betalar inträde, så kolla det innan du slänger kvittot.

Här finns nattlivet
Det finns många bra områden med sköna barer och restauranger. Kolla gärna in restaurangutbudet längst stränderna och kring Barri Gotic. I Gracià finns de mest unika klubbarna och kring Sant Gervasi hittar du de coolaste barerna. I stadsdelen Eixample finns gaykvarteren med bland annat många musikalbarer. Vill du hänga på en skön takterrass ska du rikta blicken åt stadens lyxhotell. I mitten på juni anordnas La Setmana de les terrasses dels hotels de Barcelona, en vecka då alla takbarer kör livemusik, utställningar och sköna event.

Ta sig till Barcelona
Barcelona ligger drygt tre timmar bort med flyg och hit åker du med flygbolag som SAS, Lufthansa, KLM och Norwegian. Du landar antingen på Girona Costa Brava Airport 10 mil norr om centrum eller på Barcelona El Prat Airport 12 kilometer sydväst om centrum.

Flyg till Barcelona | Hotell i Barcelona | Heta områden i Barcelona | Allt om Barcelona


Flyg till BarcelonaRekommenderade hotell i Barcelona


Berlin

I Berlin hittar du de hetaste trenderna inom kultur, shopping och nöje. Det är en dynamisk stad med ett brett nöjesutbud dygnet runt. Här finns något för alla typer av människor, allt från exklusiva hotellbarer och pubar till nattklubbar för dig som gillar techno, electro och house. Oavsett vad du väljer så levererar alltid den tyska huvudstaden välkända dj:s som spelar den senaste musiken. Det dyker upp nya klubbar var och varannan dag och inträdet är oftast billigt.

Här finns nattlivet
Man brukar säga att Prenzlauer Berg passar för den som gillar vanliga barer och restauranger och området Friedrichshain lockar med lite exklusivare nattliv. I Mitte hittar du en blandning av klassiska restauranger och billigare barer. För gaypubliken rekommenderas nattlivet i Kreuzberg. Dessutom är takbarerna kring Kurfürstendamm, på Alex och Potsdamer Platz riktigt heta.

Ta sig till Berlin
Det tar knappt två timmar att ta sig till Berlin och du kan åka med flygbolag som SAS, Lufthansa, Norwegian, Air Berlin och Ryanair. Du landar antingen på Berlin Tegel Airport 8 kilometer från centrum eller på Berlin Schönefeld Airport 18 kilometer från centrum.

Flyg till Berlin | Hotell i Berlin | Heta områden i Berlin | Allt om Berlin


Flyg till BerlinRekommenderade hotell i Berlin


Budapest

Budapest är kanske mest känt för sina terminalbad med varma källor, vackra arkitketur och kultur i världsklass. Men här finns också ett hett nattliv med allt från ölhak till nattklubbar och barer. Bra är att du oftast slipper både kö och inträde. Den ungerska huvudstaden lever särskilt upp sommartid då många av restaurangerna öppnar upp sina uteserveringar.

Här finns nattlivet
Flest barer och restauranger hittar du på Pestsidan, Budapests mest centrala delar, och de bästa ligger längst Donaufloden. På sommaren är det hett kring torget Liszt Ferenc tér i distrikt 6. Här finns många restauranger, barer och några bra nattklubbar. Centralt belägna Raday útca i distrikt 9 passar bra om du är ute efter en bohemisk miljö med billiga restauranger och uteserveringar. Andra bra områden är de judiska kvarteren i distrikt 7 som lockar med barer med unik atmosfär och de finare kvarteret i distrikt 5. Staden består av åtskilliga ölkrogar med både ungersk och internationell öl. Mysigt är också att sätta sig på en uteservering på en lummig innergård, något det finns gott om här i Budapest.

Ta sig till Budapest
Det tar runt två timmar att flyga till Budapest och du kan resa med flygbolag som Norwegian, Wizz Air och Ryanair. Flygplatsen heter Budapest Ferenc Liszt International Airport och ligger 16 kilometer från centrum.

Flyg till Budapest | Hotell i Budapest | Heta områden i Budapest | Allt om Budapest


Flyg till BudapestRekommenderade hotell i Budapest


Vill du lägga till bra områden för nattliv? Skriv då en kommentar här nedan.

Om Barcelona Spanien

Omtyckta Barcelona ligger på Spaniens östkust och erbjuder både stad och strand. Stranden Barceloneta är den största och ligger mitt i staden. I Barcelona lockar shopping, fotboll på Camp Nou, sevärdheter som Sagrada Familia och Parc Güell samt alla mysiga tapasrestauranger.
Matupplevelser
Konst
Kultur
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand
25°
Klimat i september
21°
Badtemp i september
på väg mot himmelen
3 / 49
Champagnerian på Carrer Reina Christina
6 / 49
Sagrada Familia, Barcelona
9 / 49
Barcelonas gotiska kvarter
14 / 49
Linn älskar palmer
17 / 49
Skorstenar på La Pedrera
18 / 49
Zlatan välkomnas till Barcelona
20 / 49
Skorstenar på La Pedrera.
23 / 49
Parc Güell - Gaudí
25 / 49
Les Rambles
26 / 49
La Sagrada Familia, Barcelona 1977
27 / 49
Casa Batlló
29 / 49
tak spiran Gaudí parken
32 / 49
Utsikt över hamnområdet
34 / 49
Monument a Columbus
36 / 49
En av Gaudis skapelse...
42 / 49
Utsikt från La Sagrada Familia
43 / 49
Triumfbågen
46 / 49
Beach Bogatell
49 / 49