3 heta latinos i paradiset

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Foto: yonas, medlem sedan 2006
Foto: surfergirl, medlem sedan 2006
Upplev unik kultur och natur i Guatemala och lev paradisliv i Belize och i Costa Rica. Vi guidar dig till tre centralamerikanska resmål som är fantastiska i sig, men också perfekta komboresor.

Centralamerika har massor av spännande resmål som ännu inte nått de stora massorna av turister. Guatemala, Belize och Costa Rica är alla fantastiska resmål i sig. Men det är också en skön kombinationsresa att splitta tiden mellan exempelvis kulturresa i Guatemala och solsemester på Belize.

Natur och kultur i särklass i Guatemala

Guatemala lockar med helt galet vacker natur, oavsett var du befinner dig i landet. Det är naturen, kulturen och människorna som gör Guatemala till ett unikt resmål. Den gamla huvudstaden Antigua vilar mellan tre toppiga vulkaner och Lago Atitlán är världens vackraste sjö. Landets mest kända mayaruin är inbäddad i prunkande grönska i form av tät regnskog. Runt om i de många bergsbyarna möter du lokalbefolkningen i traditionella dräkter, som än i dag lever enligt uråldriga indiantraditioner.

Bländande i Belize

Belize är ett litet paradis inklämt mellan Mexiko och Guatemala. Här finns en spännande mix av tropisk regnskog full av färgstarkt djurliv, majestätiska berg och mayatempel. Utanför de stora öarna finns små orörda öar. Du når dem enklast genom att boka en segeltur. Det anordnas ofta tredagarsturer där allt ingår. Från den stora ön Caye Caulker kan man även åka på dagsutflykter för att dyka, snorkla och fiska eller hyra kajaker. På Caye Caulker råder en avslappnad stämning, som passar för backpackers med låg budget. Vill du hellre ha liv och rörelse så hittar du affärer, nattklubbar och mysiga restauranger i orten San Pedro, på ön Ambergris.

Strandliv och äventyr i Costa Rica

Costa Rica är ett riktigt strandparadis. De vackraste stränderna hittar kusten mot Stilla Havet och mest populära är stränderna på halvön Nicoya. Det är också här som de flesta semesterorterna ligger. Costa Rica är fortfarande skonat från massturismen och relativt oexploaterat, då stora områden är skyddade av nationalparker. Här tillbringar du dagarna bäst under en palm, på en surfbräda i vågorna eller ute på havet på fisketur. Det finns också äventyr i djungeln, som Canopy Tour, en aktivitet som uppfanns i Costa Rica. Du åker linbana mellan olika stationer i djungeln och får uppleva fantastisk natur och adrenalin från luften. Costa Rica har också flera städer och hamnar väl värda ett besök, som Puerto Limón, Los Chiles och Guapiles.

Så tar du dig hit

Det går ingen charter till Guatemala, Belize eller Costa Rica, utan du arrangerar din egen resa med reguljärflyg och hotell. Det finns dock flera bolag som arrangerar rundresor. Solresor har bland annat en rundresa på Costa Rica.

Flyg till Guatemala

Flyg till Belize

Flyg till Costa Rica

Guatemala

1 / 13
2 / 13
Utsikt från Tajamulco, Centralamerikas högsta topp
3 / 13
Vardagslivet på busstationen - köpa dricka
5 / 13
På väg i vatten
6 / 13
Utkik över Semuc Champey poolerna
7 / 13
Barbeque på rinnande lava
8 / 13
Populära resor från Göteborg till Guatemala