3 hemliga Kanarieöar du inte visste fanns

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: svenzon, medlem sedan 2007
Kanarieöarna är ett perfekt val för dig som vill nå värmen utan att behöva resa långt.

Många sätter kurs mot Kanarieöarna under vinterhalvåret – ett perfekt val eftersom du slipper jetlag och når solen på runt sex timmar.

Här tipsar vi om tre Kanarieöar som är lite annorlunda. De ligger alla till väster om Teneriffa och är lite lugnare, med färre turister och riktigt vacker natur.

1. El Hierro

Ön är den minsta av de tre och ligger längst ut i sydväst. Naturen är spektakulär och här råder totalt lugn. Många kommer hit för dykningen som bjuder på bland annat undervattensgrottor, sjunkna skepp och lavatunnlar. El Hierro är ön för dig som inte är så noga med barhäng, shopping och sandstränder – i utbyte får du istället lugn och ro på semestern.

2. La Gomera

La Gomera ligger närmast Teneriffa och eftersom det bara tar 40 minuter med båten från Los Cristianos kan du också åka på en dagsutflykt. Ön är grön och frodig och du kan bland annat uppleva urskogen och nationalparken Valle Gran Rey. Eftersom det är höga berg och djupa dalar använde man förr ett slags visselspråk kallat “el silbo” för att kommunicera över de djupa ravinerna.

3. La Palma

Eftersom ön ligger så högt över vattnet är det perfekt för dig som vill testa paragliding. Andra populära aktiviteter är klättring, vandring, dykning och mountainebiking. La Palma är ingen egentlig turistö, så hit ska man helst åka för att koppla av i de vackra omgivningarna. Ön är också känd för sina handrullade cigarrer, söta bakverk och stjärnbeströdda himmel.

Psst! Sugen på fest och shopping? Då kanske du ska åka till någon av de andra lite större öarna! En varierad semester kan du få om du exempelvis kombinerar La Gomera med Teneriffa.

Nyfiken på Kanarieöarna? Resor och inspiration här.

Charter till El Hierro

Charter till La Gomera

Charter till La Palma

Mer charter till Kanareöarna här.

Mer charter till Kanarieöarna

Om Kanarieöarna Spanien

Kanarieöarna är en populär ögrupp som tillhör Spanien. Öarna erbjuder ett solsäkert klimat, fantastiska stränder och spännande aktiviteter. De mest kända är Gran Canaria och Teneriffa, men alla 13 öar har sin unika charm. Res hit året runt.