Stöd Ukraina

Lengans blogg

Måndag 23 November 2009 - Liverpool

Två RG-medlemmars roliga helg i Liverpool

Liverpool. Vackert namn...inte bara fotboll som dom flesta kanske tror. Där uppträdde Beatles på The Cavern över 250 gånger innan de blev kända, där finns flera museum, kyrkor, shoppingcenter, parker mm. Är man musikintresserad kan man följa Beatles spår med en rundtur i buss eller besöka The Beatles Story Museum i Albert Dock.
Utelivet är också intressant, massor av fullsatta pubar och klubbar lockar hela familjer att umgås. Personliga favoriter är The Cavern och Walkabout.

Hur tar man sig då till staden? Bla Ryanair flyger till Liverpool och flera andra bolag flyger till Manchester. Därifrån kan man ta ett tåg som går via Manchester till Liverpool, ca 12 pund enkel resa.
Den här resan var min femte och väldigt annorlunda. På Reseguiden.se har jag hittat flera roliga vänner, bla Springsteen-fans och några Liverpool-fans. En av dom, "Jempan" som älskar Liverpool frågade en dag om jag inte ville följa med och se en fotbollsmatch.
Jag minns knappt om vi ens pratat i telefon med varandra då men jag tänkte att det är väl inget att fundera på. Om vi inte skulle komma överens så skulle jag ha kul ändå, jag har alltid träffat så mycket kul folk i Liverpool tänkte jag. Men vilken superhelg det blev!!!

När vi träffades i England så hade vi kanske pratats vid i telefon 5-6 gånger men ingen av oss var oroliga att det skulle bli konstigt. Vi hade superkul och rösten var sönderskrattad efter helgen :) Kul att man kan hitta resekompisar på nätet, en annan av mina goda vänner, Rickard, som jag brukar åka på olika evenemang med bla OS, vi hittade också varandra via internet inför Aten-OS.

Liverpoolresans budget:
Flyg: SAS Arlanda-Manchester 2400:-
Hotell: Novotel Hanover Street 45 pund per natt plus frukost, ca 9 pund per dag.
Tåg: Flygplatsen Manchester-Liverpool tor Ca 24 pund
Fotbollsbiljett: 600 :-
Fickpengar: Ca 2500:-

Liten resedagbok:
20/11:
Checkade in på nyöppnade Novotel på Hanover Street 40. Mycket fint hotell men rummet var så himla varmt! Är ju van med kalla ställen i England men det här var hett, och fönstret gick bara att öppna 4 cm... Men värre har man ju varit med om. I november 2008 var jag också i Liverpool, då var det typ snöblandat regn hela helgen, nu kunde jag gå ut en sväng i t-shirt, solsken och klarblå himmel!!!
Jenny dök upp och vi behövde ungefär 3 minuter att bekanta oss sen bar det av till Anfield Road, Liverpools fotbollsarena. Där hämtade vi ut min biljett till lördagens match och sedan gick vi runt i klubbens härliga souvenirbutik. Där kan man handla det mesta med klubbens emblen på, tröjor, mössor, muggar, underkläder mm. Sen gick vi över till puben The Park, i England ska man ju gå på pub....
Vi besökte även det stora shoppingcentret Liverpool One innan hungern slog till. Eller snarare, vi kände väl att kroppen behövde mat :) Vore ju trevligt att äta fish & chips på någon pub, vad vi inte tänkt på var att alla pubar är fulla med folk redan på sena eftermiddagen så vi hade lite svårt att hitta bord. Till sist såg vi tomma bord på Bella Italia. Vi satte oss till bords och insåg att det var väl aningens finare ställe än en vanlig pub. Vi skrattade oss verkligen igenom den "romantiska" middagen på levande ljus på bordet, hoppas vi inte störde..

På kvällen gick vi till The Cavern. Vi skulle träffa ett gäng från Lund där, vi såg dom inte på en gång så Jenny skickade sms:
-Vi är på The Cavern nu men vi kan inte hitta er!
-Vi har inte hittat er heller, fick hon till svar hahahaha nä tydligen inte!
Ett band som spelade Bon Jovilåtar uppträdde. Dom var såå grymma. Lika både till utseende och röster. När dom avslutade med hiten Living on a prayer höll stället på att rasa, vilket drag!!! Efteråt träffade vi Lund-gänget och puben började dansa till nästa artist. En gitarrist och en enastående tjej som sjöng covers. Hon var grymt duktig och gåshuden infann sig vid ett par tillfällen.
Natten avslutades självklart med lite sunkig nattmat, på en sunkig soptunna....man måste ju testa sånt utomlands :)

21/11:
Matchdag. Jag väcktes tidigt av en nervös Jenny. Vi gillar ju fotboll båda två och det har gått dåligt för vårat lag i år.
Vi tog taxi till Anfield och gick in på puben The Park. Redan vid 11 på förmiddagen var det fullt hus. Vi hade tur och fick plats vid ett bord och därifrån njöt vi av fansens alla sånger, gåshud igen. Innan vi gick in på arenan stannade vi till vid minnesplatsen för dom som dog vid Hillsborough. 96 fans dog vid en match 1989.
Liverpool-Manchester City drog sedan igång. Matchen var inte så himla bra tyvärr, många misstag och felpass. Första halvleken slutade 0-0 och vi var glada att vi fick handla lite godis att trösta oss med. Sen kom matchen igång, 1-0 till "oss" men City kom igen till 1-1. Och plötslig slog dom in 1-2, katastrof, varför går det så dåligt för oss, skulle vi förlora igen?? Nej då, jublet visste inga gränser när Liverpool gjorde mål, 2-2 och hemmafansen var vilda av glädje! Matchen slutade oavgjort, inte så kul, men ändå lite nöjd att jag kunde se matchen i bara t-shirt med tanke på kölden året innan.
Nu var vi ju i England, och vad gör man där? Man går på pub :) På kvällen gick vi till mitt favoritställe Walkabout vid Concert Square. Nya och gamla låtar blandas och besökarna sjunger allsång hela natten lång, superkul! Ännu en lyckad och kul utekväll i Liverpool. Ja och så lite onyttig nattmat utanför Bella Italia :)

22/11:
In i hissen till frokosten kom helgens stora vrak, en kraftig engelsman som var helt slut. Han stank sprit och såg upp på oss och sa -Sorry....
När vi klev ur hissen skrattade damen som skötte frukosten. -Are you joining us for breakfast? skrattade hon  till engelsmannen :) Han log lite och skakade på huvudet, inget mat för honom. För vår del återstod bara utcheckning, tåg till flyget och avsked .

Vi hade en superkul helg, träffade och såg många roliga människor och många citat kommer vi att minnas :)
Dela med andra:    

Kommentarer
Ouzo_12 säger:
Haha! Coolt! Jag var själv över denna helg borde ha sett er... Åt på Bella Italia, även indiskt nere vid Albert Dock där vi även åt Scouse på The Pumphouse och gick på The Cavern (det som inte är 5 våningar ner i källaren...) Satt även på The Park före matchen! Och var även vid Concert Square på lördagskvällen/natten! Synd om ni missade Flanagans!
YNWA!
Postat 2009-11-27 16:12  Anmäl
Penny säger:
Superrolig läsning!!! Jag som inte ens är något speciellt stort fotbollsfan blir sugen på att åka på en sådan här grej! Tack för att ni bjuder på detta :)! Må så gött!
Postat 2009-11-27 10:17  Anmäl
V06marst säger:
Någon som kan tipsa om var man får tag på bra och billiga biljetter till Liverpool-match? Var satt ni Jenny och Lengan? Ser man bra från alla platser? Tack för att ni delar med er!
Postat 2009-11-27 09:33  Anmäl
Robbowan säger:
Liverpool är alltid schysst. Ska själv dit mot Hammers i april vilket kan bli ganska gott. Har bara sett höst och vintermatcher förut och flyttade hem i mars-07 så det blir något nytt att se - vår-Liverpool.
Postat 2009-11-27 01:39  Anmäl
Sierra säger:
Great story!
Postat 2009-11-26 11:46  Anmäl
Roy säger:
Fantastiskt att läsa om era äventyr, vilken inspiration! Tack för att ni delar med er av upplevelserna :-)
Postat 2009-11-26 09:17  Anmäl
Malla_ säger:
Underbar resa med andra ord..=)
Postat 2009-11-25 08:01  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet